„Viimastel nädalatel ja kuudel on paljud inimesed minust rääkinud. Seni olen vaikinud. Nüüd on minu kord rääkida,“ alustas Pique sotsiaalmeediasse postitatud videos. „Jalgpall on andnud mulle kõik. Barcelona on andnud mulle kõik. Fännid on andnud mulle kõik.“

„Nüüdseks on kõik unistused täidetud ja olen otsustanud selle teekonna lõpetada,“ jätkas 35-aastane hispaanlane. „Olen alati öelnud, et pärast Barcelonat ei tule ühtegi teist meeskonda. Nii ka jääb.“

Kogenud keskkaitsja pole sel hooajal enam Barcelona põhitegijate sekka kuulunud. Tema arvel on käimasoleval hooajal viis kõrgliiga kohtumist ja neli Meistrite liiga mängu. Laupäevane kodune kõrgliiga matš Almeriaga jääb tema profikarjääri viimaseks.

Suurema osa profikarjäärist veetis Pique Barcelonas. Ta aitas klubi kaheksal korral Hispaania meistriks ja seitsmel korral kohaliku karikasarja võitjaks. Meistrite liiga võitis ta Barcelona ridades kolmel korral (2009, 2011, 2015) ning võitis samadel aastatel ka klubide MM-i. Aastatel 2004-2008 kuulus ta Manchester Unitedi ridadesse. Nelja aastaga sai ta kirja aga vaid 23 kohtumist.

Hispaania koondise eest pidas ta aastatel 2009-2018 102 mängu ning lõi viis väravat. Pique tuli koondisega korra nii maailmameistriks kui Euroopa meistriks.