Konkursi raames oodatakse arvamusartikleid spordiaktivistidelt, alaliitude esindajatelt, sportlastelt, lastevanematelt ja kõigilt teistelt, keda antud teema kõnetab. Konkursile laekuvad artiklid avaldatakse jooksvalt Delfi.ee veebis ja Eesti Päevalehe paberlehes.

Parimale arvamusloole, mille valib välja viieliikmeline žürii, on välja pandud 500-eurone preemia, teisele kohale 200 ja kolmandale 100 eurot. Žüriisse kuuluvad: Siim Sukles (EOK peasekretär), Jaan Martinson (Delfi ja Eesti Päevalehe spordireporter), Maarja Värv (Eesti spordiajakirjanike seltsi esinaine, ERR), Allar Raja (sõudja, EOK sportlaskomisjoni liige), Saskia Alusalu (endine kiiruisutaja, EOK sportlaskomisjoni liige).

„Hea meel on välja kuulutada arvamuslugude konkurss, mille eesmärk on meie toimetuse vaatest ainult üks: mitmekesistada Eesti spordi meediapilti ja teha seeläbi Eesti sporti paremaks!“ ütles Delfi ja Eesti Päevalehe sporditoimetuse juhataja Gunnar Leheste.

„Kutsun üles kõiki spordivaatlejaid, entusiaste, sportlasi, treenereid, lapsevanemaid, ametnikke, endisi ajakirjanikke ja muidu spordihuvilisi antud teemal kaasa mõtlema ning julgustan haarama sulepead! Rõhutan, et tegemist ei ole keskkoolist tuttava kirjandi formaadiga, mistõttu ei pea end etteantud teemast kammitseda laskma, vaid arvamuslugusid ootame mis tahes teemadel, mis nendesse raamidesse – sportlane, treener ja sportlast ümbritsev keskkond – mahuvad.“

EOK peasekretär Siim Sukles lisas: „EOK kui spordi katuseorganisatsioon on tundnud spordiprobleemide lahkamisel puudust süvatekstidest. Sport oma mitmekesisuses pole üksnes tulemused ja rõõm, vaid ühiskonna sidusaine, millele saab läheneda filosoofiliselt. On hea meel, et Delfi Meedia annab võimaluse avaldada tekste, mille loomisele on kulutatud rohkem aega ja ettevalmistust. Samas täidavad nad niši, mis on suunatud spordisõbra nõudlikumale maitsele.“

Meiliaadress, millele arvamuslood saata: gunnar.leheste@delfi.ee. Et artiklite ilmumise protsess oleks sujuvam, palume arvamuslooga koos saata endast foto või pisipilt.

Konkurss kestab 31. detsembrini. Võitjad kuulutatakse välja ja premeeritakse isiklikult 12. jaanuaril.