Mälkönen läks ajalukku kui esimene õrnemast soost ralli maailmameister, varem on kõigis sarjades pärjatud planeedi parimaiks vaid mehi, nii sõitjaid kui kaardilugejaid.

Ent Pajari? Kas tema polegi tšempion? Ei, ja ilmselt jääbki tiitlist ilma.

Alustuseks olgu öeldud, et Pajari ja Mälkönen startisid Kataloonias Rally2 sarjas. Nende sõidud Rally3 autoga olid tänavuseks sõidetud – osaleda saab viiel rallil, millest arvesse lähevad neli paremat.

Hetkeseisuga juhib Pajari küll Rally3 sarja, kuid temast võivad mööduda kas Lauri Joona või Jan Černy, kui Kataloonias oma viienda ralli võidavad. Pärast laupäeva kaht esimest katset juhib Joona Černy ees.

Ent kuidas sai Mälkönen tšempioniks tulla? Väga lihtne – nii Joona kui Černy kasutasid ühel etapil teist kaardilugejat ning nende peamine abiline punkte ei saanud. Pajarile luges legendi alati Mälkönen.

Nagu teada, ei kroonita rallis maailmameistriks ekipaaži, vaid sõitja ja kaardilugeja võistlevad eraldi arvestuses ning nii võibki juhtuda – ning Pajari ja Mälköneni puhul juhtuski – et üks võidab tiitli, kuid teine jääb ilma.