Nimelt pannakse müüki pall, millega Diego Maradona lõi 1986. aasta jalgpalli MMi veerandfinaalis Inglismaa vastu kurikuulsa „jumala käega“ värava. See tabamus viis argentiinlased 2:1 võiduga edasi ning hiljem tulid lõuna-ameeriklased ka maailmameistriks.

Mängu vilistanud Tuneesia kohtunik Ali Bin Nasser on seda palli siiani enda käes hoidnud, ent nüüd läheb see oksjonile.

Inglise ajakiri Mirror usub, et pall müüakse umbes kolme miljoni naela (3,458 miljoni euro) eest. Samas mängus Maradona seljas olnud särk müüdi sel kevadel 7 miljoni euroga. Toona eeldati oksjoni eel, et hinnaks kujuneb umbes neli miljonit.

„See pall on osa jalgpalli ajaloost. Nüüd oleks õige aeg seda maailmaga jagada,“ kommenteeris Nasser Mirroris.

Varem on Tuneesia kohtunik korduvalt selgitanud, miks ta Maradona käega löödud värava ära luges.

„Inglismaa kaitsja [Steve Hodge] sai palli, lõi selle tagasi ja Maradona oli õhus koos Peter Shiltoniga ning nad mõlemad olid minust eemal,“ sõnas Bin Nasser 2020. aastal BBC-le.

„Nad olid näoga minu assistendi, bulgaarlase Bogdan Dochevi poole. Ma olin alguses kõhkleval seisukohal, heitsin pilgu Dochevile, kes näitas keskväljaku poole, kinnitades väravat,“ meenutas tuneeslane. „Juhised, mille FIFA meile enne mängu oli andnud, olid selged - kui kolleegil on parem positsioon kui sinul, tuli tema otsust arvestada.“

Maailma kõigi aegade üheks paremaks mängijaks peetav Maradona suri 2020. aasta novembri lõpus 60-aastaselt.