Kell 12 said Lähte rajale retro, EVO, naiste, MX60 klassid ja seal ei lasknud Karleen Randver end üllatada ning võttis üldvõidu. Randver viis koju lisaks etapivõidule ka naiste klassi aasta esikoha karika. Teise koha aasta arvestuses teenis Celiin Jõesaar ja kolmanda Avely Villand. Retro klassis võidutsesid sel hooajal külalisvõistlejad Lätist. Sakust teeniti kaks esimest kohta ja aasta kokkuvõttes võttis võidu Olegs Kaseckins (LAT), edestades Toms Kaseckinsi (LAT) ja Kristo Saart.

EVO arvestuse võit ja hooaja esikoht läks Priit Laurile, vastavalt Janek Lootuse ja Jost Lootuse ees.

MX60 ehk üle 60aastaste võidu teenis Saku Staadionikrossil Madis Pool, kuid hooaja järjestuses oli parim Pertti Salonen (FIN), teine Enn Kingo ja kolmas Toivo Ilves.

85AMA klass on pakkunud närvikõdi läbi hooaja ja seda Sakuski, kui esikolmiku kaarte segasid Jakob Burmann ja Ralf Puusepp. Etapi kokkuvõttes aga tegi tugevaima tulemuse Sten Kevin Toomela, võttes ka hooaja võidu vaid nelja punktiga. Teisele kohale tõusis Raul Liivlaid nii Saku kui ka hooaja arvestuses. Samas kindlustas Burmann endale etapi kolmanda koha, kuid hooaja kolmas koht läks siiski vahepeal edetabelit juhtinud Jesse Hiltunenile (FIN).

MX Y ehk kõige algajamate klassis esikolmiku karikaid hooaja kokkuvõttes ei jagata, vaid loositakse ning siit saime kokku lüüa Saku Staadionikrossi parimad tulemused. Klassis, kus kohad selguvad alles finišijoonel, kuna on palju positsioonide vahetusi, tegi parima esitluse sel korral Toivo Kaljas. Teiseks trügis end Rauno Sillamaa ja kolmandale kohale maandus Mehis Ries.

MX40/50 klassides võistleb motokrossi n-ö raudvara ehk veteransportlased ning ka siin pakkus Saku rada huvitavaid lahendusi. Kui etapipõhiselt tegi puhta töö Jaanus Koval edestades vastavalt Avo Ärmi ja Erki Privoid, siis hooaja kokkuvõttes kindlustas esikoha Janis Kaljas. Teiseks tõusis Riho Mägi ja kolmandaks Erki Privoi. MX50 arvestuses võidutses Aivo Rabbi, teisele kohale sõitis end Jaan Tang ja kolmandaks Priit Laur. Hooaja esikolmiku moodustasid aga Rabbi, Tang ja Virgo Kilm.

MX X ehk veidi kiiremad hobitajad tekitasid päeva suurima külakuhja, kui ühe nuki peale viskasid graatsiliselt pikali kaheksa võistlejat. Kuhi lahenes kiirelt ja õnnelikult. Finišis lõpetas esimesena Lars-Eerik Aigro tänu oma teise sõidu heale tulemusele. Teise koha sai Rauno Toom, edestades Sander Kangrot. Esimest korda jagati välja ka MX X klassis hooaja karikad ja siinkohal viis Toom suurima neist koju. Teise koha kindlustas endale Sander Kangro ja kolmandaks tõusis Miko Väli.

MX30 klassis võttis mõlema sõidu võiduga etapivõidu Mati Nuut. Teise koha broneeris samuti kahe teise kohaga Robert Niido ja kolmanda koha võttis Sam Jones (GBR). Hooaja kokkuvõttes viis võidu aga Raido Elbing, Siim Ihats teise ja Sam Jones kolmanda koha.

MX15/MX A klassis oli kiireim võistleja Kennert Nurja tõestades end mõlema sõiduvõidu ja hooaja esikohaga. Vaid kolme punktiga hooaja kohta pidi alla vanduma päeva teise koha omanik Madis Lepikov. Saku etapi kolmas koht läks Marko Mooritsale, kuid hooaja kolmanda koha karika viis siiski endaga koju Mart Vandel. MX15 klassis on saavutanud parima vormi Karl Kiil tõestades end Sakus kahe sõiduvõiduga. Aron Annerviek võttis teise koha ja kolmanda positsiooni kindlustas Silver Romandi. Karl Kiil viis ka hooaja võidukarika endaga. Teise koha aga tagas stabiilsete tulemustega Oliver Leppik ja kolmandaks tõusis viimase etapi heade tulemustega Silver Romandi.

Ja jõuamegi päeva tippsündmuse juurde, kui Privoi OÜ MX Pro klassi auhinnalaual ootas 4450 reaalset euroraha jagamist. Võitjat ootas rekordsumma 3000 eurot ja ajasõidus tegi kiireima ringi Gert Krestinov, kes oli enne viimast etappi ka EHKK karikasarja punktiliider. Esimene start läks aga Tanel Rauga tasku ja kui sõidu edenedes läks juhtima Karel Kutsar Indrek Mägi ees, siis peatselt ilmus Kutsari selja taha Krestinov. Nii jätkati esimesed viis ringi, kui Krestinov leidis mäest alla pidurdades hea soone möödumiseks. Teise stardi süžee tundus tuttav, kui Tanel Rauk taas esimesena stardikurvi ilmus, kuid sebimist jätkus rohkelt, kui esiotsas tuiskasid Mägi, Kutsar, Silander (FIN), Krestinov jne. Siin sõidus oli aga ebaõnne Mägil ja see oli vaid vesi Krestinovi ja Kutsari veskile, kes samas järjekorras ka finišisse jõudsid. Nüüd aga jäi sõita kaks sprinti, millest üks oli kahe ringi pikkune ja teine vaid stardist finišini. Siinkohal võttis esimese revanši Kutsar ja kuna Krestinov lõpetas sõidu kolmandana, jäi vaheks vaid 1 punkt. Viimases lähtes aga pani kõik välja Indrek Mägi, lõpetades finišis esimesena. Tema seljataga aga käis tihe rebimine Kairo Katkosilti, Krestinovi ja Kutsari vahel. Siin ei hoidnud end Krestinov tagasi ja nii jõulist sõitu Gerdi poolt pole emake Eestimaa siiani ilmselt näinud. Finiši lipu all teisena võttis Krestinov ka Saku Staadionikrossi võidu koos rekordilise auhinnarahaga Kutsari ees. EHKK karikasarja üldvõit läks samuti Gert Krestinovile, teine koht Karel Kutsarile ja kolmandaks tõusis Saku etapiga eelmise aasta meister, Kairo Katkosilt.

Saku Staadionikross 2022

EHKK karikasari tänab: A. Le Coq, Jäägri Villa, Privoi OÜ, Homer, Mehka, Kenomer, Motoworks Jakdisain, Defton, Eesti Kultuurkapital, AAFloors ja Vuugihunt. Samuti kõiki, kes aitasid kaasa korraldamisel, võistlejaid ning fänne. Kohtumiseni taas krossirajal!