Viimsi alustas kohtumist paremini ning pärast 28:21 võidetud avaveerandit mindi poolajapausile külaliste kahepunktilises eduseisus. Kuigi Pärnul õnnestus kolmandal veerandil korraks isegi nelja punktiga ette rebida, siis viimase veerandaja alguseks vaatas tabloolt vastu ikkagi Viimsi 64:63 eduseis.

Kolm ja pool minutit enne kohtumise lõppu oli Viimsi veel üheksa punktiga peal, kuid pärast seda hakkas vahe jõudsalt sulama. Lõpuks said otsustavaks viimased 15 sekundit, kui esmalt tõi Robert Valge tabav kolmene võõrustajad ühe punkti kaugusele ning seejärel suutis Mihkel Kirves, loetud sekundid enne kohtumise lõppu, kaks vabaviset realiseerida.

Võitjate parimad olidki Valge ja Kirves, kes viskasid vastavalt 20 ja 18 punkti. Viimsi resultatiivseimana kogus Karl-Johan Lips 21 punkti ja kaheksa lauapalli. Hea mängu tegid ka 18 silma visanud Siim-Markus Post ning kaksikduubliga säranud Malik Antonyo Toppin, kes sai kirja 17 punkti ja 11 lauapalli.

Enne kohtumist:

Pärnu Sadama kapten Mihkel Kirves enne kohtumist: „Hooaja esimene kaua oodatud kodumäng lõpuks käes. Saame esmakordselt pärast Eesti meistritiitli võitu mängida kodupubliku ees ja vastase vastu, kellelt saime eelmine aasta Eesti-Läti ühisliigas valusa kaotuse viimase sekundi viskest. Oleme viimased viis mängu mänginud tugevate välismaa satsidega ja kaotanud. Tahame tagasi saada võidureele. Meeskond on valmis võitlema, et alustada koduliigat võidukalt. Mõlemad võistkonnad on läbinud korraliku uuenduskuuri, aga tuttavaid nägusid on sellegi poolest. Loodame, et tuleb palju rahvast saali ja saab Siim-Markus Postile näidata, et tegi suvel vale valiku.“

Pärnu poolelt jääb kindlasti kõrvale ukrainlane Vadym Kozak ja küsimärgi all Ivo Van Tamme osalemine. Veel saab tänase mängu ajal näha, kuidas antakse üle meene Pärnu pikaaegsele kohtunikule ja komissarile Aivar Palule.

Delfi Kogupaketi tellijateni jõuab sel hooajal kokku üle 200 erinevate koduste korvpalliliigade mängude otseülekannet. Seda nii Eesti-Läti liigast, Korvpalli Meistriliigast, Kaamos Eesti meeste ja naiste karikavõistlustelt kui ka naiste liigast, aga ka madalamatest sarjadest. Loe lähemalt SIIT.