Kõige kõrgemal A-divisjonis oli varem koha järgmisel aastal Hollandis toimuvale finaalturniirile kindlustanud Horvaatia, Itaalia ja Holland, ent lahtine oli seis 2. alagrupis. Teisipäeva eel juhtis gruppi Portugal, kes ei tohtinud viimases kodumängus kaotada Hispaaniale.

Matši püsis skoor 0 : 0 kuni 88. minutini, aga siis leidis Hispaania koondise äär Nico Williams ründaja Alvaro Morata, kelle 1 : 0 võiduvärav viib hispaanlased finaalturniirile. A-divisjoni 2. alagrupi teises matšis kaotas Tšehhi 1 : 2 Šveitsile ja jäi grupis viimaseks. Lisaks tšehhidele langesid kõige kõrgemalt tasemelt välja Austria, Inglismaa ja Wales.

Eesti tõusis uueks hooajaks rahvuste liigas C-divisjoni. Sinisärkide üks võimalikke alagrupivastaseid on seal Rootsi koondis, kes viigistas eile 1 : 1 Sloveeniaga ja jäi B-divisjoni teises grupis viimaseks.

Lisaks Rootsile kukkusid C-divisjoni Armeenia, Rumeenia ja Venemaa (neist viimane ei pea ametlikke kohtumisi ning sai mängudeta kirja viimase koha). Jätkuvalt on C-divisjonis Luksemburg, Aserbaidžaan, Kosovo, Bulgaaria, Fääri Saared, Põhja-Makedoonia, Slovakkia ja Põhja-Iirimaa. D-divisjonist tõusid sinna Eesti ja Läti. Viimased kaks kohta jagavad play-off'is Valgevene, Küpros, Gibraltar ja Leedu.