Federer mängis koos oma pikaaegse rivaali Rafael Nadaliga Laver Cupil paarismängu, kus kaotati ameeriklastele Jack Sockile ja Frances Tiafoele 6:4, 6:7 (2), 9:11. Seejuures oli Federeril ja Nadalil otsustavas kiires lõppmängus kasutada seisul 9:8 ka üks matšpall.

Laver Cupi avapäeva järel on Euroopa ja maailma koondise vaheline matš viigis 2:2.

„See oli imeline päev. Ma olen õnnelik, mitte kurb. Suurepärane tunne on siin olla,“ lausus 20-kordne suure slämmi tšempion Federer oma tänukõnes. Ta tunnistas, et eriline au oli viimane mäng pidada koos Nadaliga ja esindada Euroopa koondist, kuhu kuulub ka Novak Djokovic.

„Ma nautisin viimast korda oma jalanõude sidumist, teadsin, et kõik, mida ma teen, jääb viimaseks korraks. Kartsin, et midagi läheb valesti – et saan vigastada, aga sain hakkama. Matš oli väga hea, ma ei saaks õnnelikum olla! Ja muidugi Rafaga koos mängida…,“ lisas Federer ega suutnud enam pisaraid tagasi hoida.

„See oli täiuslik teekond. Teeksin seda kõike uuesti,“ lisas Šveitsi legend.

Ka Nadalile tulid piduliku tseremoonia ajal pisarad silma. Ta sõnas hiljem: „Nagu olen korduvalt öelnud, olen väga uhke, et sain olla osaline tema karjääris. Aga kõige tähtsam on, et pärast kõiki neid aastaid suurte rivaalidena saame karjääri lõpetada sõpradena. Rogeri lõpetamisega lahkus osa minust koos temaga.“

Roger Federer

Šveitsi legendi viimasele matšile elas Londoni O2 Arenal kaasa täismaja ehk 17000-pealine publik.

41-aastane Federer polnud mänginud alates eelmise aasta Wimbledonist, mille järel pidi ta kolmandat korda käima põlveoperatsioonil.

Šveitslane on maailma esireket olnud 310 nädalat, neist 237 järjest, mis tähistab ka rekordit. Wimbledoni suure slämmi võitis ta rekordilised kaheksa korda, kuus tiitlit võitis Australian Openil, viis US Openil ja ühe Prantsuse lahtistel.

Federerist enam suure slämmi tiitleid on võitnud vaid Nadal (22) ja Djokovic (21).