Kolmapäeval Legioniga Tallinnas viiki mänginud Paide alustas kodusel linnastaadionil vägevalt. Neljandal minutil leidis Robi Saarma nurgalöögiga Dominique Simoni peanupu, üheksandal minutil saatis meeste vahelt palli võrku Hindrek Ojamaa ning veerandtunnil saatis Saarma korneri jätkuolukorras palli Kristofer Pihtile, kes toksas palli kuuelt meetrilt peaga lätlase Ivans Baturinsi selja taha.

21. minutil sai positsioonirünnakust jala valgeks Andre Frolov ning 23. minutil viis Piht Paide ette juba 5:0. Markeerimisega püstihädas olnud Legion korjas võrgust kuuenda palli avapoolaja viimasel minutil, kui Saarma saatis nurgalöögi täiesti üksi unustatud Kristjan Peldile, kes lõi muretult nahkkera peaga sisse.

Legioni abitreener Sergei Terehhov oli ETV2 otseülekandes nõutu. „Neli väravat tulid standarditest. Mängijad olid konkreetselt jaotatud, aga sealt tuli neli väravat. Selge see, et Paide tuli peale punktide kaotamist revanši võtma ja oli oodata, et nad on kodus suure tahtmisega. Aga me lahendasime standardeid kohutavalt,“ ütles endine Eesti koondislane poolajapausi ajal.

Paide tegi poolajal kaks ning 55. minutil järgmised kolm vahetust. Viiest mehest sekkusid kõige edukamalt kaks aafriklasest ründajat. Gambialane Bubacarr Tambedou skooris 62. ja 63. minutil. Sarnaselt lõi kahel rünnakul järjest väravad septembri alguses Paidega liitunud Senegali talent Mechini Gomis, kes sahistas võrku 80. ja 81. minutil.

Paide Linnameeskonna peatreener Karel Voolaid tõdes, et 10:0 seisu valguses on kolmapäevane 1:1 viik sama vastasega veelgi valusam. Nüüd tuleb aga otsa koondiste mängude aken. „Sel hooajal pole saanud anda pikemaid pause. Mängijad peavad taastuma ja leidma mängunälja. On mängijaid, kes liituvad koondistega, ka Aafrika poisid. Aga teistega pigem järgmisel nädalal puhkame ning siis hakkame valmistuma mänguks Narva Transiga,“ lausus Voolaid ETV2-le.

Paide on meistriliigas neljas, kolmanda kohta hoidvast Nõmme Kaljust lahutab neid vaid üks punkt. Legion on eelviimane.