Rasva tuli A-finaalis veest välja esimeses grupis, ujudes 300 meetrit ajaga 4.22. Kaheksakilomeetrisel rattadistantsil mõõdeti eestlase ajaks 10.23 ning kahekilomeetrisel jooksul 6.16. Koguaeg 22.22 andis Rasvale tihedas konkurentsis 9. koha. Seejuures jäi kuldmedal vaid 11 sekundi kaugusele.

„Ujumine läks väga hästi – tulin teisena välja. Rattale minnes olime alguses kuuekesi eest ära, kuid kahjuks me ei suutnud teistelt eest ära sõita,“ rääkis Rasva peale võistlust. „Kui suur grupp meid kätte sai, siis sain aru, et tuleb jooksuvõistlus. Jooksule läks koos 23 meest. Esimesel kilomeetril oli meid koos enam-vähem 12. Teisel kilomeetril hakkasid esimesed juurde panema ning siis kaotasin nendega kontakti. Viimasel 200 meetril oli mul võitlus 8.–12. koha peale ning lõpetasin üheksandana, mille üle olen väga õnnelik.“

Euroopa meistriks krooniti prantslane Tristan Douche ajaga 22.11. Ta edestas finišijoonel hispaanlast Hector Tolsa Garciat (+0.00) ja britti Brandon Pyed (+0.01).

Neidude konkurentsis sai esmakordselt A-finaali jõudnud Liis Kapten 25. koha ajaga 26.08. Eestlanna ujus 300 meetrit ajaga 4.48, sõitis kaheksa kilomeetrit rattaga 11.34-ga ning jooksis kaks kilomeetrit ajaga 8.06.

„Vastupidiselt eelvõistlusele ei läinud A-finaal päris nii nagu lootsin,“ tõdes Kapten. „Start õnnestus hästi. Sain ees minema ja tegin pika vettejooksu. Esimese poi juures olin esimese kuue seas. Mõni hetk hiljem sain aga soolavett juua ja kalu näha, sest mind suruti vee alla ja ma ei suutnud piisavalt kiiresti tegutseda, et vee peale tulla. Rattasse sain seega teises suures pundis ning distantsi jooksul tundsin end enam-vähem. Püüdsime paar ratturit samuti kinni. Teine vahetusala mul ei õnnestunud ning jooks tuli raskelt. Sellegi poolest tunnen, et andsin endast kõik. Siit saab ainult edasi!“

Euroopa meistri tiitli pälvis prantslanna Lea Houart ajaga 24.12. Hõbe- ja pronksmedali teenisid brititarid Lauren Mitchell (+0.02) ja Millie Breese (+0.05). B-finaalis võistelnud Etriin Etverk sai 18. koha ajaga 26.40, mis andis talle EM-i üldarvestuses 48. tulemuse.

Pühapäeval on Prantsusmaal kavas segateatevõistlus.