Euroopa tugevuselt kolmandas liigas, ametliku nimega EHF EUROPEAN CUP, alustas tänavu mängimist 77 võiskonda 29 riigist. Meie pealinna tiim läheb võitlusesse alates esimesest ringist. Teises ringis asuvad võistlustulle ka Põlva Serviti ja Viljandi HC, kes lähevad loosi tahtel omavahel vastamisi.

Tänane mäng algas tempokalt, kui viiendal minutil tegi selleks hetkeks juba kolm korda skoorinud Marian Hajko seisuks 5:3, teatas HC Tallinn. Selle järel tempo küll aeglustus, kuid võõrustajad kasutasid oma koduväljakueelise hästi ära ja kümme minutit enne poolaja lõppu oli seis juba 14:5. Tallinnal oli selgelt raskusi rünnakute realiseerimisega ja vaheajale mindi eestlaste kaotusseisul 9:19.

Teise poolaja algus kulges mõlema võistkonna jaoks resultatiivselt, kuid kümnest väravast lähemalt Tallinnal saada ei õnnestunud. Danil Gumyanovi ja Kalev Küti väravate järel oli tablool seis 17:27. Võõrustajate rünnakuefektiivsus oli sel hetkel 70 protsendi juures, kui Eesti tiimil oli sama näitaja 40.

Lõpuks saigi pealinlastele saatuslikuks suur möödavisete arv (27, vastastel 14). Lõppseisuks vormistas Akos Bendicsek Tšehhi klubi poolt vaadatuna 38:27.

Mängu resultatiivsemad olid TJ Sokoli poolt Hajko 9 (10st viskest) ja Bendicsek 8 tabamusega (13st viskest). HC Tallinna eest viskasid Volodomyr Shcherban 5 (14st) ja Uladzislau Barylau 6 väravat (11st).

Võistkonnad kohtuvad juba homme samas kohas ja samal ajal uuesti, kuna Eesti tiim otsustas tänavu oma kodumängu finantskaalutlustel maha müüa. Edasipääseja selgub kahe mängu kokkuvõttes.