Otepää konkureeris MM-i korraldajaks koos Soome suure laskesuusakeskuse Kontiolahtiga.

Otepää korraldusmeeskond tegi reedel Austrias Salzburgis kaks ettekannet. Neist esimese IBU juhatusele ja teise kõigile rahvuslikele alaliitudele. Kuna IBU juhatus otsustas Otepääd Kontiolahtile eelistada, pandigi kongressil hääletusele just Otepää kandidatuur. Kongress kiitis selle ettepaneku heaks 44 poolthäälega (46-st).

Kui Kontiolahti on varem MM-i võõrustanud kolm korda, siis Otepääl on siiani peetud vaid üks MK-etapp, mis toimus eelmisel hooajal.

„Pärast märtsikuist suurepärast MK-debüüti võõrustab Eesti ja Otepää esimest korda viie aasta pärast toimuvat laskesuusatamise MM-i! Palju õnne,“ seisab IBU Twitteri lehel.

Järgmine laskesuusa MM toimub 2023. aastal Oberhofis (Saksamaa), 2024. aastal peetakse suur tiitlivõistlus Nove Mestos (Tšehhi) ja 2025. aastal Lenzerheides (Šveits).

Otepääl on järgmine tiitlivõistlus 2024. aastal, kui seal peetakse juunioride ja noorte maailmameistrivõistlused. Korra varem, 2018. aastal on Otepääl noorte ja juunioride MM-i juba korraldatud. Järgmine MK-etapp on Otepääl kavas 2026. aastal.

Otepää MK-etapi korralduskomitee esimehe Aivar Nigoli sõnul valdas teda teada saamise hetkel õnnetunne.

Nigoli sõnul otsustati Eesti kasuks just seetõttu, et varasemalt Otepääl toimunud võistlused on korraldatud professionaalselt. Lisaks olid sportlaste emotsioonid peale märtsis Otepääl toimunud laskesuusa MK-etappi väga head ja positiivsed.

„Ikkagi meie varasemad võistlused ja see esitlus, mida me tegime, oli professionaalselt tehtud. Kui me ise ei oska, siis kaasame tipptegijaid. Ka peale maailmakarikaetappi tehti sportlastega intervjuud. Need head emotsioonid, mis olid peale Otepää võistlust, mida nad ütlesid. Kellel olid head mälestused publikust, kellel vastuvõtust, kes lihtsalt soovis, et tahaks siia tagasi tulla - kõik see kokku oli see, mis pani hääletajaid meie poolt hääletama,“ kommenteeris Nigol ERR Spordile.