Sprindisõidule kolmandalt kohalt startinud Vips tegi hea stardi ning tõusis esimeste kurvidega teiseks. MM-sarja üldliider Felipe Drugovich (MP), kes alustas võistlust 12. kohalt, oli sunnitud aga juba avaringi järel võistluse katkestama ning rajale kutsuti turvaauto.

Kordusstardist sai Vips taaskord hästi minema ning kätte võideldud liidrikohta õnnestus tal hoida finišini välja. Teise koha sai Frederik Vesti (ART) ning kolmas oli Jehan Daruvala (Prema).

„Täna näitasime head kiirust ja suutsime tervet sõitu kontrollida. Vajadusel oleksime võinud rajal isegi kiiremad olla. Olen autoga väga rahul, Hitechi meeskond on teinud suurepärast tööd,“ rääkis Vips pärast võistlust.

„Olen seda kindlasti kaua oodanud. Sel aastal oleme olnud neljal või viiel korral esikohale lähedal, kuid mingitel põhjustel ei suutnud siis sõitu võiduks vormistada. Olen õnnelik, et sain sellega lõpuks hakkama ning loodetavasti kulgeb edasine hooaeg sama rada pidi,“ ei teinud eestlane saladust, et hooaja esimene võit oli tema jaoks väga tähtis.

Kuna Drugovichi suurim konkurent Theo Pourchaire (ART) lõpetas sprindisõidu alles 16. kohal, siis krooniti brasiillane vaatamata katkestamisele vormel-2 sarja maailmameistriks.

Enne homset põhisõitu on Drugovichil koos 233 punkti, Pourchaire jääb temast endiselt 69 silma kaugusele. Vips hoiab 109 punktiga kaheksandat kohta.

Kui blogi kohe ei avane, siis palume lehekülge värskendada.

Enne võistlust:

Eile toimunud kvalifikatsiooni kiireim oli Jack Doohan (Virtuosi Racing) ajaga 1.31,641. Talle järgnesid Liam Lawson (Carlin, +0,126), Vipsi meeskonnakaaslane Marcus Armstrong (Hitech, +0,193) ja MM-sarja liider Felipe Drugovich (MP Motorsport, +0,204).

Vips, kes oli vabatreeningul näidanud kõige kiiremat aega, kaotas kvalifikatsioonis Doohanile 0,328 sekundiga.

Sprindisõidus pööratakse kvalifikatsiooni esikümme pea peale. Kui Vips saab rajale kolmandalt stardipositsioonilt, siis parimalt kohalt alustab Frederik Vesti (ART Grand Prix). Põhisõit peetakse pühapäeval algusega kell 11.05.

Enne hooaja eelviimast etappi on Vips kokkuvõttes 99 punktiga kaheksandal kohal. 22-aastasel brasiillasel Drugovichil on kindla liidrina 233 punkti. Lähimat jälitajat Theo Pourchaire’i (ART Grand Prix) edestab ta 69 silmaga.