Kartau on Harju JK süsteemis olnud juba alates 3-aastasest saati ja jõudis lõpuks välja esindusmeeskonnani.

„Olen jalgpalli mänginud sellest ajast peale kui kõndima õppisin ning Harju JK on olnud minu ainus klubi. Välismaale mängima saada on alati olnud minu unistus ning lõpuks see ka täitus. Olen väga rahul, et liitusin FC Veneziaga ning siiani on kõik ilusti sujunud. Trennid on arendavad ja mitmekülgsed ning võistkonnakaaslased väga meeldivad. Olen saanud ka juba mõned mängud mängida ja loodan, et edasine koostöö treenerite, mängijate ja klubiga sujub ilusti. Olen väga tänulik kõigile Harju treeneritele ja klubile endale, kes mind sellel teekonnal on aidanud ja sellise mängija minust vorminud,“ kommenteeris Kartau Harju Laagri Facebooki leheküljel.

Harju JK spordidirektor Lauri Nuuma sõnas: „Imre on alati olnud väga sihikindel ja töökas noormees ning omanud potentsiaali, et teha jalgpallist endale elukutse. Kuigi ta on alles oma jalgpallurikarjääri alguses, siis tema üleminek on juba korralik boonus tehtud töö eest nii talle endale, meie klubile, vanematele ja treeneritele ning konkreetne samm edasi. Loodetavasti paljude suurte sammude hulgast.“

Venezia FC huvi noore eestlase vastu oli kohe algusest peale konkreetne ning nende plaan, kuidas teda edasi viia mängijana, sobis tema omadustega hästi. Kolme aasta pikkune profilepingu pakkumine väljendas nende soovi selgelt. Tegu ei ole ka vahest kõige „tüüpilisema“ Itaalia klubiga ja ka see mängis oma rolli, miks sai valitud just Venezia. Näiteks akadeemia sportliku poole eest vastutavad endised FC Barcelona akadeemia treenerid, klubi omanikering koosneb peamiselt Ameerika investoritest ning nende üldine keskkond on üpris rahvusvaheline ja hästi organiseeritud.

Klubi esindusvõistkonnas on eelneva ja praeguse hooaja jooksul teinud debüüdi paljud noormängijaid enda klubi süsteemist.