PSG meeskonda on ennegi kritiseeritud, et nad kasutavad liialt palju eralennukit ning ei reisi lähematesse sihtkohtadesse rongiga. Laupäeval alistas PSG võõrsil Nantesi 3 : 0 ning 400 km pikkune reis tehti taas eralennukiga.

Galtieri käest uuriti seepeale, kas globaalse soojenemise valguses on selline käitumine mõistlik. „Arutasime asja oma reisikorraldajaga ning uurisime, kas võiksime edaspidi reisida randades kasutusel olevate bagidega,“ viskas Galtier nalja.

Mbappe hakkas nalja peale ohjeldamatult naerma ning ei suutnud mõnda aega oma käitumist kontrollida. PSG ässade käitumise peale avaldasid pahameelt nii Prantsusmaa spordiminister Amelie Oudea-Castera kui ka majandusminister Bruno Le Maire.

„Austan Mbappet ja meie kõigiga võib juhtuda, et naerame valel hetkel. See oli kindlasti vale hetk. Peame kõik kliimamuutustesse tõsiselt suhtuma. Tegemist on tõsise teemaga,“ sõnas Le Maire Prantsuse televisioonile.

Galtier esines seejärel Canal Plusi eetris ka vabandusega. „Kahetsen juhtunut. Tänapäeval ei saa enam kahjuks nalja teha. See oli halb nali valel hetkel. Tegelikult olen ma kliimamuutuste pärast väga mures. Mõistan, et meil on selles olukorras samuti vastutus,“ sõnas Galtier.