Paljud inimesed avaldasid sotsiaalmeedias arvamust, et tegemist oli õõvastava olukorraga, sest seksuaalkuritegude skandaali sattunud liidu ninamees polnud kindlasti see inimene, kes pidanuks naistele medaleid kaela riputama.

Alles juulis olid Kanada jäähokinaised teinud karmi ühisavalduse, milles nõudsid kogu alaliidu juhtkonna väljavahetamist.

Kanada hokijuhid sattusid suurde skandaali, kui tuli ilmsiks, et nad kasutasid mängijate registreerimismaksust saadud raha, et jõuda seksuaalses kuritarvitamises süüdistatud hokimeeste suhtes kohtuvälise kokkuleppeni.

2018. aastal süüdistas üks naine kaheksat Kanada U20 noortekoondise mängijat seksuaalses vägivallas, mis leidis aset pärast alaliidu korraldatud galaõhtut. Naine oli peo järel ühe mängijaga hotellituppa läinud ja vahekorda astunud. Seejärel tulid aga tuppa veel seitse noormeest ning kaheksaliikmeline grupp kasutas naist mitme tunni vältel seksuaalselt ära.

Tänavu mais selgus, et naine pöördus seejärel kohtusse ning Kanada hokiliit maksis talle valurahana 3,6 miljonit Kanada dollarit (2,7 miljonit eurot), et ta hagist loobuks.

„See oli keskmise sõrme näitamine seksuaalse rünnaku ja vägivalla ohvritele ning kõigile neile, kes olid Kanada hokiliitu juhtimis- ja otsustusvõime puudumise tõttu õigustatult kritiseerinud,“ teatas hokiajakirjanik Frank Seravalli piinliku autasustamistseremoonia järel.