Williams lõi kolm tundi ja seitse minutit kestnud matši jooksul 11 ässa, tegi seitse topeltviga ja realiseeris 13-st murdepallist viis. Tomljanovic sai samuti 13 murdevõimalust, kuid kasutas neist ära kaheksa. Äralööke tegi Williams 49 austraallanna 32 vastu, sundimata vigu kogunes ameeriklannal märksa enam ehk 51 vs 30.

Williamsil voolasid pisarad, kui teda mängu järel väljakul intervjueeriti. Küsimusele, kas ta kavatseb pärast selliseid mänge karjääri lõpetamise osas ümber mõelda, vastas Williams: „Ma muutun mängudega paremaks. Oleksin pidanud sel aastal varem alustama. Aga ma ei usu, aga kunagi ei tea.“

40-aastane ameeriklanna tänas seejärel oma perekonda, tiimi, rahvast ja fänne üle kogu maailma aastatepikkuse toetuse eest.

„Ma tänan kõiki, kes siin on, kes on olnud minu poolt nii palju aastaid, aastakümneid. Oh issand, sõna otseses mõttes aastakümneid,“ lausus Williams, kes mängis oma esimese profiturniiri juba 14-aastasena 1995. aastal. „Aga kõik sai alguse minu vanematest. Ja nad väärivad kõike. Nii et ma olen neile väga tänulik.“

Eraldi tänas ameeriklanna ka oma õde Venust: „Venus on ainuke põhjus, miks Serena Williams eksisteeris!“

Kui legendaarne ameeriklanna Arthur Ashe’i väljaku tribüünidel olnud fännidele hüvastijätuks lehvitas, mängiti kõlaritest Tina Turneri kuulsat hitti „Simply the Best“.

Hiljem pressikonverentsil ütles Williams: „Olen valmis olema ema, avastama teistsugust versiooni Serenast. Tehniliselt rääkides olen ma veel väga noor inimene, seega tahan natuke elada, kuni veel kõndida suudan. Mind ootab ere tulevik.“

Eelmises ringis oli 23-kordne suure slämmi võitja alistanud Anett Kontaveiti (WTA 2.) 7 : 6 (4), 2 : 6, 6 : 2.

US Openi paarismänguturniir sai õdede Serena ja Venus Williamsi jaoks läbi avaringiga, kui nad kaotasid Tšehhi paarile Lucie Hradecka - Linda Novoska 6 : 7, 4 : 6.

Williams võitis oma esimese suure slämmi üksikmänguturniiri juba 1999. aastal, kui võidutses kõigest 17-aastaselt US Openil. Sama tippturniiri võitis ta veel ka aastatel 2002, 2008, 2012, 2013 ja 2014. Nii Wimbledoni kui Australian Openi on ta võitnud seitse korda, Prantsusmaa lahtised kolm korda. Lisaks on Williams neljakordne olümpiavõitja.