Eesti kaotas esimese poolaja 33:52. Esimene veerand (18:21) mängiti üsna võrdselt, aga teisel veerandil lasi Eesti sisse kaks suurt mõõna. Veerandi alguses tegi Itaalia 14:0 spurdi, kui Eesti suutis kaotusseisu kuuele punktile vähendada, nõelas Itaalia Simone Fontecchio vedamisel 15:2 spurdiga.

Itaalia resultatiivseim oli esimesel poolajal 17 punktiga Fontecchio, Eestile olid 9 punkti toonud Janari Jõesaar ja Kerr Kriisa.

Kolme veerandi järel oli Eesti kaotusseis 52:69 ning lõpuveerandiga enam mängu pööret ei tulnud. Itaalia võttis 21-punktilise võidu 83:62.

Meie resultatiivseim oli Kriisa, kes tabas kuuest kaugviskest neli (67%) ja tõi 20 punkti. Lisaks jagas ta kuus tulemuslikku söötu, kuid patustas ka viie pallikaotusega. Jõesaar ja Kristjan Kitsing tõid mõlemad 9 punkti, Maik-Kalev Kotsar piirdus 22 mänguminuti jooksul 6 punkti ja kahe lauapalliga, Siim-Sander Vene ja Kristian Kullamäe kahe punktiga. Nii Vene kui Kullamäe tabasid mängust kaheksast viskest vaid ühe.

Itaalia parimana viskas Simone Fontecchio 19 punkti, Nicolo Melli panustas võitu 17 punkti, kuus lauapalli ja neli vaheltlõiget.

Eesti kaotas lauavõitluse 28:42, Itaalia visketabavus mängust oli 49%, meil 39% (sh kahesed vastavalt 62 ja 45%).

Juba homme on Eestil ülioluline kohtumine Ukraina vastu.

Vaata mängu tipphetki:

Blogi:

Taasiseseisvunud Eesti koondis mängib EM-finaalturniiril neljandat korda. 1993. aastal lõpetasid meie sangarid turniiri kuuenda kohaga, 2001. aastal läks lõpp-protokolli 14. ja 2015. aastal 20. koht. Tänavuse turniiri avamängus üritab Eesti peatada Itaalia välkkiiret rünnakut.

„Itaalia kiire rünnak ja nende palliliigutamine on väga oluline punkt. Peame vältima seda, et nad saaksid palli sama lihtsalt sööta nagu PlayStationi mängus. Kui me seda ei suuda, läheb keeruliseks,“ ütles Toijala pärast Eesti koondise neljapäevalõunast treeningut. Tavaliselt Itaalia klubi Milano Olimpia mänge võõrustav Mediolanum Forum mahutab 12 700 pealtvaatajat, väidetavalt on Eestist oodata ligi 2000 korvpallifänni.

Eesti koondise koosseis EM-finaalturniiril:

Sten Sokk, Kerr Kriisa, Kristian Kullamäe, Martin Dorbek, Janari Jõesaar, Henri Drell, Sander Raieste, Siim-Sander Vene, Kristjan Kitsing, Rauno Nurger, Matthias Tass ja Maik-Kalev Kotsar.

Eesti koondise mängud EM-il:

2. septembril kell 22.00 Eesti – Itaalia
3. septembril kell 18.00 Eesti – Ukraina
5. septembril kell 15.15 Eesti – Horvaatia
6. septembril kell 15.15 Eesti – Suurbritannia
8. septembril kell 18.00 Eesti – Kreeka

Kuueliikmelisest alagrupist pääseb edasi kaks parimat.