MM-valiksarja J-vahegrupis on seitsme mängu järel Saksamaal ja Soomel kuus, Sloveenial viis, Iisraelil kolm ning Rootsil ja Eestil kaks võitu. Jaapanis, Filipiinidel ja Indoneesias toimuvale MM-ile pääsevad grupi kolm parimat.

Fotod:

Blogi:

Enne mängu: Soomlaste tähtsaimaks puudujaks võib pidada Petteri Koponeni, kes Delfile teadaolevalt sõitis küll Tallinnasse kohale, kuid oli sunnitud täna õhtul haiguse tõttu kodumaale naasma. Meeskonna suurim täht on aga NBA meeskonnas Cleveland Cavaliers leiva lauale teeniv 25-aastane ja 213 cm pikkune Lauri Markkanen. Kontrollmängus viskas ta Ukraina vastu koguni 42 punkti, neljapäevases MM-valikmängus aitasid tema 28 punkti ja 9 lauapalli Soomel alistada 79:73 Iisraeli.

„Soome mängib meeskondlikult, aga seal on Lauri Markkaneni näol üks staar, kes paistab silma. Eriti rünnakul. Ta on heas vormis ja tegutseb enesekindlalt. Soome on MM-valiksarjas võtnud kuus mängu järjest. Nad tunnevad oma süsteemis ennast mugavalt ning seal on nii nooremaid kui ka kogenud mängijaid. Kindlasti on nende stiil erinev kui näiteks Sloveenial,“ tõdes meie koondise soomlasest loots Jukka Toijala enne mängu.

Kohtumise eel on paratamatult üks peamisi küsimusi, et kuidas teha Markkaneni elu ebamugavaks. „Ta viskab mängus enam kui 20 korda peale. Küsimus on selles, millised need visked on ja kui hästi me suudame neid segada. Tema peale on tehtud mitu liikumist, need oleme läbi vaadanud, et ta ei saaks palli kergelt õigesse kohta. Meil on tema vastu kaitses mitu varianti, nagu oli ka Luka Doncici vastu. Lõpuks ei leidnud me Doncici vastu ühtegi varianti, mis oleks 100 protsenti toiminud, aga eks nad on mõlemad maailma tasemel kõvad mängijad,“ lisas Toijala.

Eesti korvpallikoondise koosseis mänguks Soomega: Kerr Kriisa, Sten Sokk, Kristian Kullamäe, Martin Dorbek, Janari Jõesaar, Sander Raieste, Henri Drell, Siim-Sander Vene, Kregor Hermet, Kristjan Kitsing, Maik-Kalev Kotsar, Matthias Tass.

***

Eesti - Soome MM-valikmäng algab Saku Suurhallis pühapäeval kell 18. Pääsmed on saavadaval Piletitaskus.