Kuigi Ricciardol oli McLareniga kehtiv leping kuni 2023. aasta lõpuni, siis ometi otsustasid meeskonna juhid austraallase lepingust välja osta. „McLaren Racing ja Daniel Ricciardo võivad mõlemad kinnitada, et Danieli 2023. aasta leping on varakult lõpetatud. Mõlemad osapooled jõudsid kokkuleppele, et ta lahkub meeskonnast käesoleva hooaja järel,“ seisis McLareni pressiteates.

„Annan oma tulevikuplaanidest varsti teada, kuid hoolimata sellest, mida järgmine peatükk endaga kaasa toob, ei kahetse ma midagi ning olen kogu McLarenis tehtud töö üle uhke. Eriti eelmisel hooajal võidetud Monza etapi üle,“ lausus Ricciardo.

2021. aastal Renault'st suurte lootustega McLarenisse siirdunud Ricciardo pole Suurbritannia tiimis loodetud kujul särama löönud. Mulluse Monza etapi austraallane küll üllatuslikult võitis, aga see ongi seni tema ainus poodiumikoht McLarenis.

22-aastane tiimikaaslane Lando Norris on Ricciardost selgelt stabiilsemaid tulemusi näidanud. Tänavu on britt 76 punktiga seitsmes, Ricciardo hoiab 19 silmaga 12. kohta.

Väidetavalt võtab järgmisel hooajal Norrise kõrval koha sisse valitsev vormel 2 sarja tšempion Oscar Piastri, kes andis mõned nädalad tagasi ootamatult teada, et ei soovi oma kasvatajameeskonna Alpine'i ridades võistelda.

Ricciardo edasise karjääri osas pole aga vormeliportaalid veel üksmeelt saavutanud. Leidub neid, kes väidavad, et 33-aastane austraallane asendab Alpine'is kahekordset maailmameistrit Fernando Alonsot, aga ka neid, kelle sõnul on käesolev hooaeg Ricciardo jaoks viimane.