Eile karjääri esimese kvalifikatsiooni võitnud George Russell (Mercedes) püsis liidrikohal kuni 30. ringini, mil Charles Leclerc'il (Ferrari) õnnestus temast osava manöövriga mööduda.

Otsustavad hetked jõudsid kätte aga kümmekond ringi hiljem, kui neljandaks tõusnud Max Verstappen teist korda boksi kutsuti. Järgmisel ringil läksid rehve vahetama ka Russell ja Leclerc, kelle Ferrari masinale kruviti ootamatult alla kõvema seguga rehvid.

Monakolane polnud uute „jalavarjudega“ sugugi rahul ning seda näitasid ilmekalt ka ringiajad, kus teiseks tõusnud Verstappen edestas Leclerci mäekõrguselt. Hollandlasel õnnestuski peagi konkurendist kerge vaevaga mööduda ning kuigi paar ringi hiljem tegi Verstappen piruetti ja langes teiseks, siis 45. ringil tõusis ta uuesti Leclercist mööda.

Kümme ringi enne lõppu kutsuti Leclerc miskipärast uuesti rehve vahetama ning lõpuks pidi ta leppima alles viienda kohaga.

Viimastel ringidel käis Verstappeni selja taga põnev heitlus teise ja kolmanda koha nimel, kus seitsmekordsel maailmameistril Lewis Hamiltonil (Mercedes) õnnestus tiimikaaslase ees pikem õlekõrs haarata.

Russelli järel jäi esimesena poodiumilt välja Carlos Sainz (Ferrari), kes edestas Verstappeni tiimikaaslast Sergio Perezit. Punkte teenisid veel kuuendana lõpetanud Lando Norris (McLaren), Alpine'i piloodid Fernando Alonso ja Esteban Ocon ning Sebastian Vettel (Aston Martin).

Blogi:

Enne võistlust:

Kvalifikatsiooni võitis F1 karjääri jooksul esimest korda George Russell (Mercedes). Talle järgnesid Ferrari piloodid Carlos Sainz (+0,044) ja Charles Leclerc (+0,190).

Esikuuikusse mahtusid veel Lando Norris (McLaren; +0,392) ning Alpine'i sõitjad Esteban Ocon (+0,641) ja Fernando Alonso (+0,701). Russelli meeskonnakaaslane Lewis Hamilton (+0,765) pidi leppima seitsmenda kohaga.

MM-sarja liidrit Max Verstappenit (Red Bull) tabasid viimase kiire ringi eel tehnilised probleemid ning tema alustab sõitu alles kümnendalt positsioonilt. Teine Red Bulli sõitja Sergio Perez jäi sootuks kolmanda kvalifikatsioonivooru ukse taha ning pidi leppima 11. kohaga.