Avasetis tegi Kontaveit ainsa ja otsustava murde kolmandas geimis. Teist setti alustas eestlanna murdega, aga kaotas siis kohe ka oma pallingu. Seisult 3 : 3 pani Kontaveit oma paremuse lõplikult maksma, kui võitis veel kahel korral vastase servigeimi.

Eesti esireket lõi tund ja 12 minutit kestnud kohtumises ühe ässa, tegi kaks topeltviga ja realiseeris kaheksast murdepallist neli. Kolm ässa servinud ja viis topeltviga teinud noor tšehhitar sai kaks murdevõimalust, millest kasutas ära ühe. Kui eestlanna tegi 26 sundimata viga, siis vastane 41. Äralöökidega jäi meie esinumber üllataval kombel alla 8:10.

Mängujärgses lühiintervjuus tunnistas Anett, et täna tal mäng kõige paremini ei õnnestunud. „Minu tõrjed ei tulnud välja, kuigi ta ka servis hästi. Tšehhi publikul oli seda kindlasti hea jälgida. Minu löögitäpsus jättis ka soovida, kuid olulistel hetkedel mängisin hästi ja kokkuvõttes on kõik siiski korras,“ sõnas Kontaveit.

Veerandfinaalis kohtub Kontaveit seitsmenda asetusega Anastasia Potapovaga (WTA 59.). Eestlanna oli Venemaa tennisistiga vastamisi ka eelmisel nädalal Hamburgi turniiri poolfinaalis ning võitis siis 6 : 3, 7 : 5.

Kaheksandikfinaali jõudmiseks kulus Kontaveitil kõigest 47 minutit, kui avaringis pidi Gruusia tennisist Ekaterine Gorgodze (WTA 115.) tunnistama eestlanna 6 : 0, 6 : 1 paremust.

Turniiri kõrgeim asetus on just 26-aastasel Kontaveitil. Teise paigutusega on Tšehhi äss Barbora Krejčíková (WTA 19.).