Pärast koroonaviiruse põdemisest tingitud pikka madalseisu on Kontaveit aina paremasse vormi jõudnud. Eelmisel nädalal jõudis ta Hamburgi turniiril finaali ja täna ei tekkinud tal Gorgodze alistamisega mingeid probleeme. Matš kestis vaid 47 minutit.

„Liiva peal (Hamburgi turniir peeti liival, Prahas mängitakse kõval väljakukattel - A.K.) on punktid ju pikemad ja raske on esimese mängu põhjal vormi võrrelda. Aga ma arvan, et asjad liiguvad õiges suunas. Selle üle on mul hea meel,“ rääkis Kontaveit Eesti meediale WTA pressiteenistuse vahendusel.

Kontaveit on lühikese aja jooksul pidanud kohanema kolme erineva väljakukattega. Enne Hamburgi ja Praha turniire mängis ta Wimbledonis, kus väljakukatteks on muru. Osadele tennisistidele valmistaks see probleeme, aga Kontaveit ütles, et temal suuri muresid pole.

„Ma arvan, et üldiselt kohanen erinevate katetega üsna kiiresti. Aga jah, muutused on olnud kiired. Enne Hamburgi tegin ainult kõva katte peal trenni. Ja nüüd tulin otse liiva pealt kõva kattega väljakule. Aga olen sellega üsna hästi hakkama saanud,“ sõnas ta.

Kontaveit läheb Praha turniiri teises ringis vastamisi 17-aastase Tsehhi talendi Lucie Havlickovaga, kes on maailma edetabelis 787. kohal. Ta võitis tänavu Prantsusmaa lahtiste noorteturniiril nii üksik- kui ka paarismängu.