47-aastase Yilmazi näol on tegu endise Türgi korvpallikoondislasega, kes pallis lisaks Anadolu Efesile ka mitmetes teistes kodumaa kõrgliigaklubides. Kohe pärast mängijakarjääri lõppu määrati ta Anadolu Efesi spordidirektoriks ning veidi aega hiljem ülendati juba peadirektori ametisse.

Viimasel kahel hooajal on Yilmaz aidanud Istanbuli klubi Euroliiga tšempioniks ja selle eest on teda tunnustatud ka Euroliiga aasta parima klubijuhi tiitliga.

Türklane räägib Tartus toimuval konverentsil viimaste hooaegade kriiside ületamisest ja sellest, kuidas samal ajal on võimalik tippmeeskonna kõiki vajalikke omadusi ja külgi arendada.

Lisaks Yilmazile puhuvad konverentsil juttu ka Hispaania korvpalliliidu president Jorge Garbajosa ja Rahvusvahelise Korvpalliföderatsiooni (FIBA) peasekretär Andreas Zagklis. Loe pikemalt SIIT.

Esinejate seast võib leida ka Janar Taltsi, Rauno Pehka, Toomas Annuki, Alar Varraku, Priit Sarapuu, Peep Aaviksoo, Valdo Lipsu, Jaak Karbi, Ramo Kase, Olle Hormi. Teemaplokkide vahel saavad omal ausal ja otsekohesel moel sõna ja panevad „asjad paika“ Peep Pahv ja Andres Sõber.

Konverentsipäeva juhivad Delfi tegevtoimetaja Tarmo Paju ja TV3 spordikommentaator Kalev Kruus.

Kõik konverentsi külastajad on 12. augusti õhtul oodatud Ilmar Kullami nimelise turniiri avakohtumisele Eesti koondise ja Belgia vahel. Eesti ja Bosnia-Hertsegoviina kohtumise päeval, 14. augustil toimub Tartus korvpallitreenerite koolitus, mis keskendub noormängijate arendamisele nii tehnika/taktika kui ka planeerimise osas - loenguid peavad Hollandi Korvpalliliidu noortekoondiste juht Arik Shivek ning Soome rahvusmeeskonna treener ning koolitusjuht Jussi Räikkä.