M-Sport on peale hooaja avaetappi, kus pooliku programmi alusel osalev Sebastien Loeb võitis ja Craig Breen sai kolmanda koha, jõudnud vaid korra poodiumile. See juhtus Sardiinias, kus iirlane Breen sai teise koha.

M-Spordi seisu võttis ilmekalt kokku Rally Estonia, kus neljast Rally1 sõitjast (Craig Breen, Pierre-Louis Loubet, Adrien Fourmaux ja Gus Greensmith) jõudis punktidele vaid Fourmaux, kes sai seitsmenda koha.

Tiimi omanik Malcolm Wilson avaldas ralli eel Delfile antud intervjuus kahetsust, et Sebastien Loeb nendega täishooaega kaasa ei tee. M-Spordi juht Richard Millener rääkis WRC kodulehele, et nad sooviksid tuua Breeni kõrvale teise kogenuma tippsõitja, kes suudaks kõrgete kohtade nimel heidelda.

„Alati on halb, kui esisõitja katkestab või satub probleemide küüsi. Kui see juhtub, on meil raske poodiumite nimel heidelda,“ rääkis Millener. Millener tõdes sarnaselt Wilsonile, et rahaliselt pole neil hetkel võimalust uut tippsõitjat palgata, kuid nad töötavad selle kallal.

„Mõtleme välja ideid, kuidas olukorda muuta, sest teame, et suudame tulemusi teha,“ jätkas Millener. „Peame edasi püüdma ja lootma, et suudame leida vajaliku rahastuse.“

„Craig on selleks (poodimiheitluseks) võimeline, kuid ainsa esisõitjana paneb see tema õlgadele suured pinged. Ma ei näe hetkel varianti, kuidas leida rahastust teise sõitja jaoks, aga peame alati selle poole püüdlema,“ tõdes Millener. „Adrien, Pierre-Louis ja Gus õpivad endiselt. Pikas plaanis on meil kolm head sõitjad ja loodetavasti kolme-nelja aasta pärast suudavad nad seda kohta täita. Kuid neid tulemusi oleks vaja ka praegu. See pole lihtne, aga ma ei anna alla.“

Parima M-Spordi sõitjana on Breen üldarvestuses kuuendal kohal. Meeskondlikus pingereas kaotab M-Sport Toyotale 103 ja Hyundaile 41 silmaga.