Karjääris 15 suurturniiri võitnud Woodsi seekordsed Briti lahtised lõppesid juba esimeses ringis, sest ameeriklase +9 üle raja par’i (raja läbimiseks ettenähtud löökide arv) oli päeva üks nigelemaid tulemusi ning ta langes välja.

17 kuud tagasi sattus Woods ränka autoõnnetuse ja oli reaalne oht, et ta jääb ilma oma paremast jalast. Lõpuks sportlane pääses amputeerimisest, aga samas annab avarii siiani tunda. „18 auku on keeruline kõndida ja mängida. Inimestel pole aimugi, mida ma läbi elan ja mitu tundi ma iga päev oma kehaga töötan, et seda suudaksin,“ ütles Woods.

Ehkki tulemus polnud hea, siis sai Woods vooru lõpus publikult sooja vastuvõtu, mis tõi välja ameeriklase pehmema poole. „Lõpus poetasin paar pisarat. Tegelikult ma pole selline inimene, kes väga sageli nutab. Tundsin, et see siin St Andrewsis võib olla minu viimane British Open. Fännide aplaus ja soojus tekitasid uskumatu tunde,“ ütles ta.

Seekordne Open Championship on tipus väga tihe. Kokku mängivad golfarid neli ringi, poole võistluse järel mahtusid seitse parimat viie löögi sisse. Juhib Cameron Smith (-13), kellele järgnevad Cameron Young (-11), Rory McIlroy, Viktor Hovland (mõlemad -10), Dustin Johnson (-9), Scottie Scheffler, Tyrrell Hatton (mõlemad -8). Turniiri tiitlikaitsja Collin Morikawa seekordne võistlus päädis juba teise ringi järel (+1).

Võistlust juhtiv 28-aastane Smith seni pole suurturniiri võitnud. „Muidugi on hea olla sellel kohal. Olen viimasel paaril aastal tihti liidrikohal, kuid lõpuks pole asjad läinud soovitult,“ rääkis Austraalia golfiäss. Briti lahtiste võitja selgub pühapäeval.