Budapesti WTA turniiri kvalifikatsioonis oli Bassols Ribera (WTA 209.) valgevenelanna Julia Hatouka (WTA 208.) vastu mängides kahe punkti kaugusel häbiväärsemast kaotusest, kahe „muna“ saamisest, kuid pärast kahe matšpalli pareerimist võitis ta järjest seitse geimi ja pöörast teise seti enda 7 : 5 võiduks. See andis talle piisavalt enesekindlust, et ka kolmas otsustav sett numbritega 6 : 4 endale kallutada.

„Kunagi ei tohi alla anda. Tõde on selles, et ma ei mõelnudki tagasitulekule. Ma lihtsalt võitlesin iga punkti pärast ning see oli hea tunne. Kui ma võitsin, ei suutnud ma seda uskuda,“ kommenteeris Bassols ajalehe Marca vahendusel.

Oleks selline tulemus sündinud mõnel madalama taseme ITF-i turniiril kuskil Kataris või Egiptuses, võiks kahtlustada kokkuleppemängu, kuid tegemist on igati kõrgetasemelise WTA mõõduvõtuga, kus põhitabeli kõrgeim asetus kuulub alles Wimbledonis paarismängus võidutsenud tšehhitarile Barbora Krejcikovale (WTA 17.).

Budapesti WTA 250 turniiri tabelit uurides võib saada aimu ka sellest, millisel tasemel mängijaid septembris esimesele Tallinna WTA turniirile on oodata.

Võiduga Hatouka üle pikendas Bassols Ribera oma võiduseeria 11 matšile. Hispaanlanna võitis järjest kaks ITF-i turniiri kodumaal Madridis (auhinnafond 60 000 dollarit) ja Palma del Rios (25 000).

Budapesti kvalifikatsiooni teises ringis kaotas Bassols Ribera ungarlannale Fanny Stollarile 1 : 6, 4 : 6, kuid pääses „õnneliku kaotajana“ siiski põhitabelisse, kus tal tuli esimeses ringis tunnistada ameeriklanna Bernarda Pera paremust. Pera kaotas teatavasti Wimbledonis avaringis Anett Kontaveitile.