Maailma mainekaima tenniseturniiri võitnud 23-aastane Jelena Rõbakina näitas üles suurt vaimujõudu, võites mitte ainult talle teisele poole võrku vastu astunud tennisemängijaid, vaid ka tema suhtes algusest peale vaenulikult meelestatud Inglise meediat.

„Kas sa tunned end venelasena?“, „Kas sa oled valmis hukka mõistma Putini režiimi ja tema kuriteod?“ jne. Vähe oli nende kahe nädala jooksul pressikonverentse, kus Rõbakina poleks pidanud end kohalike suleseppade kiuslikest küsimustest välja vingerdama. Loomulikult oleks tal kergem olnud kohe esimese ringi matši järel Putin hukka mõista, kuid moskvalanna, kelle vanemad endiselt Venemaal elavad, valis teise tee. Lõpuks teeskles ta lausa, et ei oska inglise keelt piisavalt hästi või ei kuulnud tervet küsimust, et nendele küsimustele selgesõnaliselt vastata.

Endale teadvustamata - või siis siiski teadvustades, aga sellest suurt numbrit tegemata - on Rõbakina osaline puhtakujulisest spordipesust. Sõja ja Putini teemade asemel võinuks ajakirjanikud naiselt pärida hoopis Kasahstani probleemide - jaanuarikuiste veriste protestide, riigis lokkava vaesuse, ebavõrdsuse ja korruptsiooni - kohta.