Veebruaris alanud Venemaa vägede sissetung Ukrainasse lõpetas arusaadavalt ka sealse jalgpallihooaja, mistap põgenesid toona riigist seal leiba teeninud Eesti vutimängijad Mihkel Ainsalu, Joonas Tamm ja Vladislav Kreida. Leegionärid Ukrainasse naasma ei pea, kuid riigi spordiminister Vadim Gutzeiti sõnul lükkavad kohalikud mängijad palli veerema 23. augustil, mis on sümboolselt Ukraina riigilipu päev.

Endise vehklemise olümpiavõitja ning praeguse Ukraina noorte- ja spordiministri sõnul peetakse matše pealtvaatajateta. Lisaks peavad kõik mängudel osalejad järgima karme turvameetmeid. Nende hulka kuuluvad staadionite lähedal asuvad varjendid, kuhu mängijad, treenerid, ametnikud ja teised kohtumistega seotud osapooled peavad õhurünnakute puhul kiiremas korras peituma.

Mängud toimuvad Ukrainas, osaleda saavad kõik kõrgliigas osalejad, välja arvatud sõjategevusest suuri kahjustusi saanud Tšernigiv ja Mariupol. Gutzeiti väitel kumbki meeskond oma kohta kõrgliigas ei kaota ja olukorra normaliseerumise järel võivad nemadki sarja naasta.

Ukraina klubi saavad pidada ka euromänge, ent need peetakse võõrsil. Näiteks Türgi satsiga Fenerbahçe madistav Kiievi Dünamo peab oma kodumatšid Poolas Łódźis.