Kaheksakordne vormel 1 etapivõitja Daniel Ricciardo on tänavu McLareni ridades jõudnud vaid kolmel korral punktikohale. Seetõttu on hakatud vormelimaailmas spekuleerima, et McLaren võib hooaja järel 33-aastase austraallasega lepingu lõpetada.

Nüüd ongi McLaren astunud esimesed sammud uue sõitja leidmiseks ning kutsunud IndyCari vormelisarja ühe talendikaima piloodi enda juurde testimisele.

Nimelt saab 22-aastane Herta juba sel nädalal F1 autoga oma esimesed tuleristsed. Ameeriklase istumise alla usaldatakse McLareni eelmise hooaja võistlusmasin ning testimine leiab aset Portugalis Portimao ringrajal, mis kuulus viimasel kahel aastal ka vormel 1 sarja programmi.

„Colton on ennast IndyCaris tõestanud talent. On huvitav näha, kuidas ta F1 masinaga ära harjub. Me usume, et see annab talle väärt kogemusi ja samal ajal näitab ka seda, kui kasulik on eelmiste aastate vormeleid lootustandvatele sõitjatele kasutamiseks anda,“ rääkis BBC-le McLareni vormel 1 meeskonna tiimijuht Andreas Seidl.

Kuigi McLaren on lepingu alusel Ricciardoga seotud kuni järgmise aasta lõpuni, siis väidetavalt eksisteerib võimalus, et austraallane lõpetab juba käesoleva hooaja järel oma vormel 1 karjääri.

Juhul kui nii peaks minema, siis peamised kandidaadid tema kohale oleksid neljakordne maailmameister Sebastian Vettel (Aston Martin) ning Red Bulli süsteemi kuuluv Alex Albon (Williams).