Kanepi alustas avasetti paremini, minnes 4:1 juhtima. Parrizas-Diaz suutis aga seisu viigistada. 6:5 eduseisus oli eestlannal kaks settpalli kasutada, kuid vastane viis seti kiiresse lõppmängu. Seal jäi hispaanlanna peale 7:4. Teise seti ainus servimurre sündis seitsmendas geimis, kui Kanepi murdis korra Parrizas-Diazi pallingu, millest piisas, et sett 6:4 võita.

Otsustavas setis pääses maailma 52. reket 3:0 juhtma, aga Kanepi suutis mängu tagasi tulla ja seisu viigistada. 4:4 seisul murdis Kanepi taas vastase servi ning kindlustas seejärel 6:4 võidu. Kohtumine kestis kokku kaks tundi ja 29 minutit.

Kanepi sai kirja kümme serviässa vastase kuue vastu. Topeltvigu tegi eestlanna viis, Parrizas-Diaz kuus. Esimese servi pealt võitis Kanepi 77% punktidest, vastane aga 60%. Murdepalle realiseeris eestlanna 15-st neli, hispaanlanna viiest kaks.

Järgmises ringis kohtub Kanepi brasiillanna Beatriz Haddad Maiaga (WTA 32.), kes pääses otse teise ringi. Tennisistid kohtusid omavahel ka tänavusel French Openil, toona jäi Kanepi peale 6:4, 6:4.

ENNE MÄNGU:

Kanepi pole varem 30-aastase hispaanlanna vastu kunagi mänginud. Diaz on parimal juhul olnud maailma edetabelis 45. kohal (märts 2022), 37-aastase Kanepi kõrgeim edetabelikoht on olnud 15. (august 2012).

Eastbourne'is pidi algselt osalema ka meie esinumber Anett Kontaveit (WTA 2.), kuid ta loobus. 26-aastane Kontaveit mängis viimati Prantsusmaa lahtistel, kus kaotas avaringis austraallannale Ajla Tomljanovicile (WTA 42.) 6:7 (5:7), 5:7).

Eastbourne'is on kõrgeima asetusega mängija Paula Badosa (WTA 3.). Veel on maailma esikümne mängijatest kohal Ons Jabeur (WTA 4.), Maria Sakkari (6.), Karolina Pliškova (7.) ja Garbine Muguruza (10.). Kuuenda asetusega on Barbora Krejcikova (14.) ja seitsmenda asetusega Jelena Ostapenko (16.).