Suurema osa karjäärist Ukrainas veetnud Seleznjov mängis hooajal 2015/2016 pool hooaega Krasnodari Kubanis. Venemaa kõrgliigas jäi tema arvele üheksa mänguga kolm väravat.

Hiljutises intervjuus kahetses 36-aastane ründaja, et toona Venemaale siirdus. „Olen ukrainlane ja jään selleks alati,“ vahendas Ukraina portaal TCH

mehe sõnu. „Minu positsioon Venemaa osas on muutunud.. ma ei mõista nende käitumist.“

„Jah, tunnen häbi, et mängisin Venemaal,“ jätkas ta. „Kui sa kutsud ennast vennaks ja tuled seejärel siia tapma - see on idiootsus,“ kritiseeris ta naaberrahvast.

2016. aastal Venemaale lühikeseks ajaks siirdunud Seleznjov sai toona Ukrainas kõva kriitikat, et siirdus mängima riiki, mis alles kaks aastat tagasi Krimmi okupeeris. Toona teatas ta, et ei soovi poliitikat ja sporti omavahel segada. „Loodan, et inimesed mõistavad seda,“ rääkis ta 2016. aastal portaali Tribuna vahendusel. „Võib-olla keegi peab mind reeturiks, aga ma ei reetnud kedagi.“

Ukraina koondise eest pidas Seleznjov aastatel 2008-2018 58 kohtumist ja lõi 11 väravat. Klubikarjääris on tema säravaimad võidud tulnud Donetski Šahtari ridades, kus ta 2009. aastal võitis UEFA karika ja 2012. aastal Ukraina meistritiitli. 2015. aastal aitas ta Dnipro Dnipropetrovsk Euroopa liiga finaali.

Möödunud hooajal esindas ta Ukraina kõrgliigas FK Minaji võistkonda, lüües sõja tõttu poolikuks jäänud hooajal 16 mänguga ühe värava.

Jaga
Kommentaarid