Kanepi sai avasetis seitse murdepalli (Pliškova 0), kuid ei suutnud neist ühtegi ära kasutada. Oma servil oli eestlanna aga väga kindel ning avasett läks kiiresse lõppmängu. Seal võttis magusa 7:5 võidu Kanepi.

Teise seti algusest eestlanna mäng paraku lagunes täielikult ning ta kaotas kõik ülejäänud 12 (!) geimi.

Pliškova lõi 17 ässa, tegi kuus topeltviga ja realiseeris kaheksast murdepallist kuus. Kanepi sai kirja neli ässa ja seitse topeltviga, kõik kaheksa murdepalli jäid tal realiseerimata.

Äralööke tegi tšehhitar 44 Kanepi 31 vastu, sundimata vigu kogunes eestlannal 17 ja Pliškoval 18. Esimese servi õnnestumise protsent langes Kanepil matši lõpuks 57%-le (Pliškova 68%).

Mängu eel:

37-aastane Kanepi on endast seitse aastat noorema Pliškovaga kohtunud kolmel korral, alati on peale jäänud tšehhitar. 2008. aastal võitis toona vaid 16-aastane Pliškova Kanepit Prahas, 2013. aastal tuli võit Katowices ja 2018. aastal Brisbane'is. Kaks esimest matši peeti liivaväljakutel, kolmas kõva kattega väljakul.

2017. aasta suvel kerkis Pliškova kuueks nädalaks maailma esireketiks, pärast seda pole ta enam esikohta enda kätte saanud.

Kanepi ja Pliškova matši võitja läheb teises ringis vastamisi kas Katerina Siniakova (WTA 763., Tšehhi) või Bianca Andreescuga (WTA 69., Kanada).

Blogi: