Nimelt sattus Espargaro eelviimasel ringil segadusse ning arvas ekslikult, et sõit on juba lõppenud. Samal ajal kui hispaanlane hoo maha võttis ning käed taeva poole tõstis, jõudis temast mööduda aga koguni neli konkurenti. Kuigi Espargarol õnnestus lõpuks viimasel ringil vähemalt Luca Marinist mööduda ning viiendaks tõusta, siis paraku tagasi poodiumikohtadele tal enam asja ei olnudki.

"Ainuke asi mida ma teha saan on vabandada. Sellisel eksimused on täiesti lubamatud ning see oli täielikult minu viga. Sõitsin täiesti piiri peal ja mul ei olnud aega, et finišisirgel paiknenud meeskonna tablood jälgida. Niisiis vaatasin ringide kontrollimiseks hoopis pealtvaatajatel mõeldud tablood, kus oli kirjas, et sõita on jäänud veel üks ring. Seega läbisin veel ühe ringi ja unustasin täielikult, et Barcelonas tähistatakse viimast ringi numbriga null, mitte üks," vahendab Autosport pettunud Espargaro sõnu.

Tänu Espargaro äpardusele sai teise koha Jorge Martin (Ducati) ning kolmandaks tuli Johann Zarco (Ducati). Võistluse võitis Fabio Quartararo (Yamaha), kes edestas lähimaid konkurente enam kui kuue sekundiga.

MM-sarja üldliider Quartararo on sel hooajal kogunud 147 punkti. Teist kohta hoiab 125 punktiga Espargaro, kolmas on 94 punktiga Enea Bastianini (Ducati) ning neljas on 91 punktiga Johann Zarco (Ducati).

Hooaja kümnes etapp toimub Saksamaal Sachsenringil 19. juunil.