Fourmaux Ford Puma Rally1 kandus 17. katse esimesel poolel kurvist välja ja ja jäi kraavi kinni. Kuni puksiir auto välja tõmbas, katse peatati. Fourmaux järel startinud Dani Sordo (Hyundai) pidi prantslase järel pisut ootama ja ta sõitis rahuliku tempoga katse lõpuni.

Pärast Sordot tulid rajale Craig Breen (Ford), Pierre-Louis Loubet (Ford) ja Ott Tänak (Hyundai). Üks rajakohtunikest näitas sõitjatele punast lippu, kuigi tegelikult ohtu enam ei olnud. Breen võttis hoo maha kohe ja Tänak alles pärast seda, kui ralli peakeskus oli talle autosse saatnud punase lipu teate. Loubet ei lasknud ennast aga häirida ja sõitis lõpuni kiirelt.

"Ma sain punase lipu teate. Pole aimugi, mis toimub. Päev oli muidu väga-väga hea. Saime autoga hea tunde ja pärast esimest katset suutsime kontrollida," ütles Tänak katse finišis.

Paar tundi pärast katset teatas rahvusvaheline autoliit FIA, et rajakohtunik eksis punast lippu näidates, aga põhiust välja toodud ei olnud.

Punase lipu tõttu hoo maha võtnud Tänakule, Breenile ja Sordole anti sama aeg, mis 17. katse kõige kiiremini läbinud Rovanperäle. Loubet'le, kes FIA raporti põhjal punast lippu ei näinud ja kiirust ei vähendanud, jäi kuues aeg (+11,5).

Seega edestab Tänak enne pühapäeval sõidetavat nelja katset Breeni 46 sekundiga, Sordo jääb eestlasest maha 1.06,8.