Rune pidi veerandfinaalis tunnistama norralase Casper Ruudi (ATP 8.) 6 : 1, 4 : 6, 7 : 6 (2), 6 : 3 paremust ja polnud peale valusat kaotust konkurendi käitumisega sugugi rahul.

19-aastase taanlase sõnul üritas Ruud temaga kohtumise vältel mitmel korral vestlusesse laskuda ning provotseerimine jätkus ka pärast matši: "Ta kõndis riietusruumis otse minu juurde ja karjus mulle näkku "Jaaaa!" Väljakul võib rõõmust röökida ja karjuda nii palju, kui süda lustib. Teen seda võitude korral ka ise, aga seekord läks ta üle piiri. Mingisugune austus konkurentide vastu võiks säilida," rääkis Rune.

Ruudi treenerist isa Christiani sõnul on taanlase süüdistused aga täielik nonsenss ning temaga samal meelel on ka tennisist ise: "See, mida Holger väidab, on täielik vale. Jah, me vahetasime peale mängu samas kohas riideid, aga riietusruumid on Prantsusmaa lahtistel väga suured. Me olime oma meeskonnaga ühes nurgas, kus ma võtsin jäävanni ning sõime koos pitsat. Meeleolu oli tõesti väga hea. Holger oli aga täiesti ruumi teises otsas. Seega ma ei tea, kuidas ta saab väita, et talle midagi näkku karjusin. Ma olen väga pettunud, et keegi minu kohta valesid levitab. Loomulikult on tal õigus minust arvata, mida ise tahab, aga valede välja mõtlemine on täiesti teine asi. Ma loodan, et see on viimane kord, kui ta nii teeb," selgitas Ruud Norra Eurospordile antud intervjuus oma nägemust intsidendist.

Rune põhjustas kohtumise järgselt palju kõneainet ka sellega, et käskis kolmanda seti lõpus oma emal tribüünilt lahkuda. Lisaks riivas pealtvaatajate silma ka taanlase toimunud kohtumise järgne käepigistus või õigemini selle puudulikkus. Nimelt otsustas Rune vaid viivuks Ruudile käe pihku ulatada ja seejärel pettunult minema tormata.

Ruud oli konkurendi käitumisest häiritud ning soovitas Runel suureks kasvada: "Ma ei tunne Holgerit isiklikult, aga ta on mulle ka varasemalt silma jäänud kui üks suur draamamagnet. Ta on veel noor, nii et see on mõnes mõttes väljavabandatav, aga kui sa mängid sedavõrd suure publiku ees, siis oleks viimane aeg suureks sirguda," rääkis 23-aastane Ruud kodumaisele väljaandele VG.