Frida Karlssoni ema Mia Karlsson ütles Rootsi rahvusringhäälingule, et Saksamaa koondis oleks duole hea variant, sest mai alguses selgus, et Frida Karlssoni isiklik treener Per Nilsson hakkab tööle just Saksamaa naiste koondise peatreenerina.

"Kui Frida ja Maja tahavad, on nad Saksamaal teretulnud. Neil on vabadus vastu võtta ükskõik milline otsus," rääkis Mia Karlsson.

Kuni esmaspäevani polnud Karlssoni ja Dahlqvisti ning Rootsi suusaliidu vahel suuremat tüli. Suusatähed soovisid olla treeningperioodil rohkem kodus, aga alaliiduga kokkuleppele ei jõutud. Eile saatis Rootsi suusaliit välja pressiteate, mis oli Karlssoni ja Dahlqvistiga kooskõlastamata ja suusatajate arvates mustas neid.

"Kuni esmaspäeva hommikuni oli neil endiselt plaan Rootsi koondisesse edasi jääda. Aga siis saadeti ootamatult pressiteade välja, et neid pole enam koondises. Fridale ja Majale ei antud isegi aega teiste koondislastega ja sponsoritega rääkida," ütles Mia Karlsson. Ta lisas, et koondisest lahku löönud suusatajate ja alaliidu vastuolud võivad nüüd pikaks ajaks püsima jääda.

Lisaks Karlssonile ja Dahlqvistile on viimastel nädalatel Rootsi koondise juurest lahkunud ka Linn Svahn.