OlyBeti hea tahte algatus „Kodukoha jalkavärav” toob äsjalõppenud rahvahääletuse tulemusel uued väravad Lõpe külla Pärnumaal, Soinastesse Tartumaal, Kobela alevikku Võrumaal, Jaamakülasse Pärnumaal ja Aaspere külla Lääne-Virumaal.

Vaata, kuidas plaanivad tänavused võitjad kodukoha vutiplatsidel uute väravate saabumist tähistada ja suve veeta.

Lõpe küla pallipostkast

Pärnumaal asuv Lõpe küla on ümbritsetud paljudest väikestest külakestest, kus jalgpalli peetakse au sees. „Meil on hea plats, testitud muru ja nüüd uued väravad – see on täiuslik kombo,” rääkis Lõpe kodukoha jalkavärava eestvedaja Kristel Rohumägi ning lisas, et suvel on oodata mitmeid turniire ja sõpruskohtumisi.

Lisaks on kavas teha uute väravatega väljakule postkast, kus iga küla elanik saab võtmega palli võtta ja sellega oma lõbuks mängida. „See on väga populaarne algatus, sest palli käivad tagumas meil mitte ainult trennilapsed, vaid suured ja väikesed. Samuti on see mõnus harrastus meie kandi Ukraina sõjapõgenikele,” rääkis Kristel ja lisas, et „Kodukoha jalkaplatsi” võistlus on kogukonda liitnud lausa üle valla.

Toomaküla JK asendab lillepotid päris väravatega

Tartumaal Soinaste külas on ringi toimetamas palju erinevas vanuses lapsi. Seitsme aasta eest, kui Tuule ja Tooma tänavale ehitati majad, kogunes piirkonda rahvast rohkem ning nõnda pandi alus kevadistele külatalgutele ja korrastati plats, kus kogukond vutti käib mängimas. MTÜ Soinaste Külaelu ja Toomküla JK vedaja Einike Paap tõi rõõmuga välja, et nüüd saavad lillepottidest väravad päris väravatega asendatud ning mäng saab olema parem kui kunagi varem.

Kobelas peetakse oluliseks, et lapsed mängiksid rohkem õues

„Peaasi et lapsed saavad olla rohkem õues, siis tehakse vähem lollusi,” rääkis Raigo Inno, kes vedas kodukoha jalkaväravate projekti Kobela alevikus Võrumaal. Aasta tagasi kaasava eelarve toel sai ehitatud mänguväljak, kus saab erinevaid pallimänge harrastada. Nüüd on ka jalgpalliks kõik vajalik olemas. „Meil oleks veel vaja head treenerit, sest vutihuvilisi on kogunenud palju,” tõdes Raigo edasisele mõeldes.

Jaamakülas tähistatakse väravate võitu jätsipeoga

Pärnumaal Jaamakülas asub üks plats, kus saab palju palli mängida. Piirkonnas on ka palju jalkahuvilisi lapsi, kes igal vabal hetkel on platsi hõivanud, et erinevaid pallimänge mängida. „Äge! Kõik lapsed nii lootsid, kutsusid hääletama ja hoidsid pöialt. Uute väravate saabumisel teeme lastele jätsipeo,” rääkis Jaamakad JK eestvedaja Kristi Pärn.

Aaspere alustab laste jalgpallitreeningutega

Lääne-Virumaal Aasperes otsivad külalapsed iga kevad – kohe kui suurem lumi sulanud – välja oma jalgpalli ja läheb mänguks. Hetkel kasutatakse väravapiiretena rivis kasvavad puid. Uued väravad toovad seda „päris mängu” tunnet. Heidi Toomejõe jalgpalliklubist Aaspere Tegijad ütles, et augustis on plaan alustada laste regulaarsete jalgpalltreeningutega.

„Kodukoha jalkavärav” on OlyBeti hea tahte algatus, kus iga aasta antakse ära viis tasuta väravate komplekti (ühes komplektis kaks jalgpalliväravat) ja kingitakse igale finaali jõudnud meeskonnale uhiuus, 2022. aasta jalgpalli MMi ametlik pall „AL RIHLA COMPETITION”.

Jaga
Kommentaarid