Getulio Aurelio Fredo hagi Nõmme Kalju FC vastu on töölepingu lõpetamise, töötasu ja hüvitisenõudes, kirjutab Õhtuleht.

Läinud aastal sai Fredo jalgpallis tegutsemise keelu ning tema kriminaalasi on jätkuvalt uurimises. Nimelt on treenerit avalikult süüdistanud seksuaalses ärakasutamises naisjalgpallur Mia Belle Trisna, kelle väitel toimus see siis, kui ta oli 14aastane.

„Uurime episoode, mis toimusid ajavahemikul 2014–2019, ning kannatanuid on hetkel kaks,“ on öelnud Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Andra Sild. Trisna süüdistus uurimise all ei ole, sest see juhtum on aegunud.

Getulio käis kohut ka Trisnaga, kuid Harju maakohus jättis tema hagi terves ulatuses rahuldamata. Treener nõudis kohtus eksjalgpallurilt tema väidete ümberlükkamist ja mittevaralise kahju hüvitamist.

"Maakohus leidis oma otsuses, et Trisna poolt tema ja Fredo suhte kohta avaldatud väited vastavad tõele ning alust Fredo hagi rahuldamiseks ei esine. Seega leidis kohtumenetluses tõendamist, et Fredo väärkohtles seksuaalselt mitmete aastate vältel Trisnat, kellega tal oli sel ajal treeneri ja õpilase suhe," sõnas Trisna kaitsja, vandeadvokaat Oliver Nääs.