Mercedese piloot Lewis Hamilton oli Mick Schumacheri avarii järel Alonso taga, kuid ei suutnud temast Monaco kitsal rajal mööduda. See rikkus Wolffi sõnul Hamiltoni lootused kõrgemale kohale.

"Viis sekundit [kaotust] on nagu vormel-2 auto," sõnas Wolff hispaanlase aeglase sõidu kohta.

"See siin on selline vaatemäng, fantastiline koht ja siin on alati hämmastav olla. Kuid me peame midagi ette võtma olukorraga, kus sa sõidad viis sekundit aeglasemalt ja autod ei saa sinust ikkagi mööda minna," kurjustas tiimijuht.

Wolff lisas, et kiiruse poolest võinuks Hamilton võidelda ka viienda koha saanud tiimikaaslase George Russelliga, kuid kuna ta Alonsost mööda ei pääsenud, piirdus britt kaheksanda kohaga.

Alonso selgitas oma aeglast sõitu rehvide hoidmisega. "Pidime palju rehvihaldust tegema," sõnas kahekordne maailmameister. “Muretsesime, et kollased rehvid võivad meie auto all kõvasti kuluda ja esimesed 10-15 ringi hoolitsesin rehvide eest päris palju."

Kui Alonsole öeldi, et tema sõit valmistas Hamiltonile pettumuse, ütles hispaanlane, et "see pole tema mure" ja et tal oli "ekstreemselt lihtne" Mercedest enda taga hoida.