Täna oli Lange motokeskuse krossirada kolme- ja neljarattaliste päralt, sest toimus Castrol motokrossi Eesti meistrivõistluste teise etapi teine võistluspäev. Külgvankrite klassis olid kindlad võitjad Kert Varik/Lari Kunnas ning Quad Open klassis ei leidunud vastast Kevin Saarele.

Quad Open klassi esimese stardi võitis lätlane Reinis Bicans (Honda) ja kuigi ta püüdis kõva tempoga eest ära minna, sai Euroopa meistrivõistluste liider Saar (Yamaha, Pärnu Motoclub) ta peagi kätte ning sõitis sisse turvalise vahe. Saar jõudis vahepeal ka meeskonna kutsel boksis käia, et lekkiva kütusekorgi tõttu tankida, kuid liidrikohta ta käest ei andnud. Saare ja Bicansi järel võttis selles klassis kolmanda koha noor sõitja Karl Robin Rillo (Yamaha, RedMoto Racing). Quadide teise stardi võitis Saar ning kirjutas ka sõiduvõidu turvalise eduga enda nimele. Bicans oli taas teine ja Rillo kolmas. Sarnaselt jagunesid täna ka poodiumikohad etapi kokkuvõttes. Saar juhib meistrivõistlusi täisedu, 50 punktiga, Rillo on teine (44 p) ja kolmas tänasel etapil kuuendaks tulnud Mihkel Salujõe (Honda, HRC Eesti Racing Team, 40 p).

Külgvankrite klassis vaevlevad hetkel maailmameistrivõistlustel teist kohta hoidvad Kert Varik / Lari Kunnas (Husqvarna, AYR Racing Team) viiruse käes, mis neid tabas vahetult enne Loketis toimunud etappi. Korvisõitja Kunnas oli täna haigemgi kui juht Varik. Sellest tingitult võttis ekipaaž tänast võistlust pisut rahulikumalt, kvalifikatsioonis sõitsid kiireima aja välja Gert Gordejev / Kaspars Stupelis (Husqvarna, RedMoto Racing). Kuid võistlussõitudes võtsid Varik / Kunnas siiski oma, noppides mõlemad stardivõidud ning võites ka mõlemad sõidud ja kogu etapi. Teise koha said lätlased Daniels Liebardis / Bruno Liebardis, kes said Gordejev / Stupelisega võrdselt punkte, kuid teise sõidu võit oli nende ning nii ka poodiumi teine koht. Meistrivõistluste liidrid on maksimumpunktidega Varik / Kunnas, neile järgnevad vennad Liebardised (44 p) ja Gordejev / Stupelis (40 p).

Quad Juniorites viis võidu Lätti Karlis Straubergs (KTM), teine oli Sander Oinus (Honda, Motoklubi K&K). Samades sõitudes osalenud Quad 100 klassis oli kindel võitja Ruben Vestung (RedMoto Racing) Karl Koho (Äksi39Team) ja Martin Kähri (kõik kolm Honda, Kagu MK) ees. Kõige väiksemas meistrivõistluste klassis ATV Lapsed aga võitis mõlemad sõidud Pätrik Ilm (Cobra, Linnamäe Krossiklubi), teine oli lätlane Roberts Trautmanis (Cobra) ja kolmas Brent Saul (Apex, Äksi39Team).

Ülejäänud klasside TOP3

Eesti karikavõistluste klassid

KV B

1. Ahto Kurg / Birger Taal (Husqvarna, Carma Motoklubi)

2. Aron Kaurit / Reio Rosin (AYR-KTM, AYR Racing Team)

3. Raigo Klemm / Kristo Aasma (KTM, Motoklubi D ja T)

KV Veteran 45+

1. Argo Põldsaar / Teet Eier (KTM, MK Kohila Sidecar Cross Club)

2. Erik Vahter / Kenny Vahter (Husqvarna, Kohila AMK)

3. Janek Soidla / Krister Kindel (Yamaha, MK Lääne)

KV Veteran 55+

1. Sverre Lamp/ Indrek Aljes (AYR-KTM, MK GasGas)

2. Märt Arula/ Patrick Põldma (Husqvarna, Kose MK)

3. Sergei Ivanov/ Marko Normak (AYR-KTM, MK GasGas)

Quad B

1. Meelis Mäeots (Honda, Paikuse MK)

2. Janar Perv (Yamaha, SK Yamaha Keskus)

3. Steven Eres (Suzuki, Äksi39Team)

Quad Veteran

1. Olari Saarme (KTM, Sõmerpalu MK)

2. Janek Vernik (Yamaha, SK Yamaha Keskus)

3. Mark Saar (Kawasaki, RedMoto Racing)

Quad 35+

1. Evaldas Maciulis (KTM, Läti)

2. Indrek Uusmaa (Yamaha, Sõmerpalu MK)


Castrol Eesti meistrivõistlused jätkuvad 9.-10. juulil Pärnu Lennuvälja Motopargis, kuid juba 11.-12. juunil toimuvad Pärnus kirderegiooni motokrossi Euroopa meistrivõistluste etapp klassidele EMX65/EMX85 ja EM-etapp naistele.