25-aastane poolatar Agnieszka Skalniak-Sojka oli 104,2 km pikkusel sõidul kindlalt parim. Ta edestas lähimaid konkurente minuti ja kahe sekundiga. Kui võitjas kahtlust polnud, siis ülejäänud esikümnekohad jagati väikeses grupifinišis. Teravaimat jalga näitas Soonik. Kolmanda koha sai poolatar Karolina Karasiewicz.

“Meil oli koondisega kindel taktika, keda me eest ära laseme ja keda mitte. Eesti koondis tegi väga head tööd ja vedas mu munakivitõusule esimesena. Sealt paraku ei saanud üksinda eest ära, aga saime pundiga väikse vahe sisse ja see oli lõpuni. Mul oli ainult vaja finishit oodata ja siis panna,” selgitas Soonik sõitu. Ta lisas, et kuna ta on puhas sprinter, siis oli sellise lahendusega sõidu lõpp talle väga sobilik. “Finish oli pikk ja sile, täpselt mulle,” ütles ta.

Head võimalused kõrgesse mängu sekkuda olid ka Elisabeth Ebrasel, kes läks lõpuks võitnud Skalnak-Sojka rünnakuga 25 km enne lõppu kaasa, aga tema võistluse rikkus ratta tehniline rike. Ebras lõpetas 23. positsioonil.

Galerii sõidust:

Täna lõppeb Tartus ka meeste Tour of Estonia. 164,8 km pikkuse sõidu finiš on orienteeruvalt kell 18.40.