Katrina Lehis, Erika Kirpu ja Nelli Differt pääsesid tänasele põhiturniirile otse tänu kohale maailma edetabelis. Kristina Kuusk ja Irina Embrich võitsid alagrupiturniiril kõik matšid ja said samuti edasi. Veronika Zuikova võitis kolm ja kaotas kolm matši ning ei suutnud põhitabelisse pääseda.

Veerandfinaali jõudnud igavesti noor Embrich murdis end ühtlasi Eesti EM-i ja MM-i koondisse. Katowice MK-etapi järel pannakse kokku Eesti koondis juunis ja juulis toimuvaks EM-iks ja MM-iks. Vastavalt reglemendile pääsevad naiskonda Eesti edetabeli kolm paremat ning neljanda valib peatreener Kaido Kaaberma.

Enne Katowice MK-etappi asus Maarjamaa sportlastest enim tiitlimedaleid – 13 – võitnud iginoor 41-aastane Embrich koduses edetabelis neljandal kohal. Kuna kolmandal pügalal paiknev Erika Kirpu esimesest ringist edasi ei saanud, pidi Embrich temast möödumiseks jõudma vähemalt veerandfinaali ning sai sellega kenasti hakkama.

Veerandfinaalid:

Veerandfinaalis pidid nii Embrich kui ka Differt kaotuse vastu võtma. Embrich jäi prantslannale Candassamyle alla 10:13. Differt kaotas itaallannale Santucciole 9:15.

Kaheksandikfinaalid:

Embrich edenes veerandfinaali kindla võiduga, alistades 15:8 Epee. Tema vastane on sinisel rajal prantslanna Marie-Florence Candassamy. Veerandfinaal algab kell 16.20. Differt alistas eestlannade omavahelises heitluses 15:10 Lehise.

Differt kohtub 16.20 veerandfinaalis kollasel rajal itaallanna Alberta Santuccioga.

1/16-finaalid:

32 parema hulgas kohtus Embrich korealanna Hyein Lee`ga ja võitis 13:11. Kuusk langes konkurentsist välja, kui kaotas itaallanna Federica Isolale 13:14.

Differt sai jagu sakslannast Alexandra Ndolo`st 11:10 ja kohtub järgnevalt Lehisega, kes alistas teises ringis jaapanlanna Miho Yoshimura 15:8.

Lehis ja Differt kohtuvad kell 15.45 kollasel rajal. Embrich ja prantslanna Laurence Epee matš on kavas kell 15.20.

1/32-finaalid:

Irina Embrich alistas 64 parema hulgas itaallanna Alice Clerici 15:11, Kristiina Kuusk sai jagu leedulannast Vikte Azukaitest 15:12 ja Nelli Differt võitis ameeriklanna Anne Cebuli 15:9.

Katrina Lehis kohtus poolatari Anna Wieczorekiga ja võitis ülikindlalt 15:4.

Erika Kirpu kaotas avaringis britile Susan Maria Sicale 13:15 ning oli esimene eestlanna, kes täna konkurentsist pudenes.

Võistluse otsepilt: