Gilbert vigastas finaali esimeses mängu alguses reie tagalihast. Eile peetud kolmandas kohtumises tuli ta paariks minutiks platsile, aga kohe oli selge, et jalg ei luba tal rohkem mängida.

"Olen ikkagi väga õnnelik. Selle hetke (kullavõidu - A.K.) üle olen väga tänulik. Pärnus veedetud hooaeg on minu jaoks olnud suurepärane retk. Üksinda teisel pool maailma olles õppisin väga palju uusi asju. Räägin kindlasti Pärnust oma perele ja tutvustan siinset kultuuri," rääkis Gilbert Delfile.

Kui 24-aastane ameeriklane nägi pärast autasutamist väikest fänni, kellel oli Gilberti nimega särk seljas, haaras ta mobiili ja tegi pilti.

"Saadan selle foto kindlasti emale," ütles Gilbert.

Noorena oli Gilbert USA kõige lootustandvamate tagamängijate seas. NBA unistus läks vigastuste tõttu nurja, ent Pärnus suutis ta ennast uuesti üles töötada. Pärnu treenerid kiitsid Gilberti head tehnikat, aga eelkõige avaldas neile muljet ameeriklase kaitsemäng. See loob eeldused, et mängujuht võiks järgnevatel hooaegadel säravat karjääri teha.

"Järgmise hooaja osas on kõik täiesti lahtine. Usun, et tuleviku mõttes mu aktsiad tõusid, aga praegu pean tähtsamaks seda, et nägin uut kultuuri ja kohtusin uute inimestega. See ja Pärnuga võidetud tiitel kaaluvad kõik muu üle," lausus Gilbert.