Tartust pärit Mihkels läbis 192,6 km pikkuse sõidu ajaga 4:09.13. Ta edestas kahe sekundiga austraallast Kaden Groves'i (Team BikeExchange - Jayco) ja nelja sekundiga tšehhi Tomaš Bartat (ATT Investments).

"BikeExchange'i tiim kontrollis sisuliselt kogu sõitu, teised tiimid väga ei sekkunud. 20 kilomeetrit enne lõppu rivistasime end Ampleriga üles ja kaaslased hoidsid mind ilusti positsioonil. Lõpus vormistasin lihtsalt ära," rääkis Mihkels.

Kõlab lihtsalt, aga teatud kahtlused tal siiski olid. "Teadsin, et olen tugev, aga kartsin, et teised on veel tugevamad. Õnneks ei olnud," ütles Mihkels.

Esikuuikusse jõudis eestlastest ka Hispaania tiimi Burgost esindav Mihkel Räim, kes sai viienda koha (+0.06).

Team BikeExchange - Jayco ridades kaaslasi aidanud Tanel Kangertile märgiti lõpuprotokolli 41. koht (+0.25).

Galerii finišist:

Tour of Estonia lõppeb laupäeval peetava Tartu linnatänavatel sõidetava GP-ga. Üldarvestuses on liider Groves, teisel kohal oleval Mihkelsil on sama aeg. Pole mingit küsimust - noor eestlane hakkab jahtima ka üldvõitu.

"Plaan on kindlasti kõva lahing anda. Unistaks küll selle tuuri kinni panna," sõnas Mihkels, kes sõidab kodutiimis viimast hooaega. 2023. ja 2024. aastaks on tal leping Belgia klubi Intermarche-Wanty-Gobert'iga, kus praegu sõidab Rein Taaramäe.