Läänekonverentsis põhiturniiril neljanda koha saanud Mavericks seljatas play-offis Utah Jazzi ja põhiturniiri võitja Phoenix Sunsi, kuid viimase kaheksa aasta jooksul kuuendat korda finaali jõudnud Warriorsist enam Dallase klubi jõud üle ei käinud. Tänavune hooaeg oli aga esimene pärast 2011. aasta meistritiitlit, kui Mavericks suutis üldse mõne play-off seeria võita.

Mavericksi staari Luka Doncici arvele jäi hooaja viimases kohtumises 28 punkti, üheksa lauapalli ning kuus resultatiivset söötu. "Mulle ei meeldi kaotada, eriti niimoodi. Mängisin kohutavalt," raputas sloveen ESPN-i vahendusel endale tuhka pähe.

"Kui hooajast rääkida, olen väga uhke kogu tiimi üle: kõik mängijad ja klubi liikmed," jätkas Doncic. "Keegi ei ennustanud meid nii kaugele. Lubasin aga, võitleme lõpuni. Õnnitlused ka Warriorsile, kes oli selgelt parem võistkond."

Enda mängu analüüsides tõi 23-aastane korvpallitäht välja, et peab kaitsemängus paremaks saada. "Tunnen, et tegin sel aastal kaitses suure sammu edasi, aga arenguruumi on veel palju. Pean muutuma paremaks. Usun, et see on üks koht, mis võib meid uuele tasemele tõsta."