"Usun peatreeneri Tommy Lloydi filosoofiasse ja sellesse, kuidas ta juhendab," rääkis eestlane ESPN-ile. "Olen juba mõnda aega sihtinud ülikoolikorvpalli ja usun, et Arizona on suurepärane koht, mille pealt teha hüpe noortetasemelt profisporti."

ESPN-i ajakirjanik Jonathan Givony kirjutab, et Veesaart peetakse Euroopa üheks kui mitte kõige lootustandvamaks nooreks mängijaks, kes tänavu NCAA-sse siirdub. "Ta näitas end 15-aastaselt U16 EM-il, kus tegi tugevaid esitusi, mis aitas tal Euroopa suurklubi Madridi Realiga lepingu sõlmida," meenutas Givony.

"Veesaar on viimase kolme aasta jooksul stabiilselt arenenud. Ta teenis 17-aastaselt kutse Eesti A-koondisesse, olles noorim eestlane, kes FIBA valikmängus platsile pääsenud," jätkas ajakirjanik. "Jällegi, mängides endast aasta vanematega, tegi ta FIBA U18 European Challengeri turniiril muljetavaldavaid esitusi. Ta kogus keskmiselt 16,2 punkti, 11,6 lauapalli, 3,8 blokki ja 2,6 resultatiivset söötu."

"Veesaarel on tänapäevase suure mängija kohta intrigeeriv oskustepagas," lisas Givony, tuues välja tema suuruse, liikuvuse ja võime tabada viskeid ka kaugemalt.

"See võib talle tulevikus tuua reaalsed NBA väljavaated," jätkas ajakirjanik, kiites veel eestlase palli käsitlemise oskust, head sööduvaistu, viskeoskusi ja lauas palli kaitsta. "Tema võimekus kehakaalu juurde lisada hakkab mängima suurt rolli selles, kui kiiresti suudab ta end Arizonas kehtestada."

Veesaar on juba kaheksas välismaalane, kes uuel hooajal Arizonas mängima hakkab. Lisaks talle ja Kriisale on võistkonnas leedulastest kaksikud Azuolas ja Tautvilas Tubelis, prantslane Adama Bal, rootslane Pelle Larsson, Malilt pärit Ballo ja serblane Filip Borovicanin. Lisaks jahib Wildcats kanadalast Leonard Millerit, kes on end ka NBA drafti üles andmas.

Veesaar rääkis, et Arizona edu välismaalastega oli üheks võtmekohaks, miks ta sinna korvpalli mängima siirdub. "Tuleb kasuks, et ma pole ainus välismaalane. Nende mängustiil on ka teistsugune, sest nad on harjunud korvpalluritega erinevatelt kontinentidelt," sõnas ta. "(Mängijate) korvpalliline taust varieerub sõltuvalt sellest, kus keegi üles kasvas. Arvan, et neil on hea kultuuriliste erinevuste segu."

ESPN lisas, et Veesaar siirdub USA-sse augustis pärast suvist koondiseakent.