Kihlveokontorid pidasid Kaia Kanepit (WTA 46.) brasiillanna Beatriz Haddad Maia (WTA 48.) vastu kergeks soosikuks ja Kanepi saavutaski kohustusliku 6 : 4, 6 : 4 võidu. Sellega kasvatas ta selle nädala teenistuse 125 800 euroni ja teenis 130 edetabelipunkti, mis kergitasid ta maailma edetabelis 37. kohale.

Kummaski setis sai otsustavaks üks servimurre. Peale esimese seti neljandat geimi Haddad Maia enam murdepalle ei saanud, Kanepi kasutas enda murdevõimalused ära, hakates avasetis 2 : 1 ja teises 4 : 3 juhtima.

„Teadsin, et pean proovima oma võimalused ära kasutada. Mängu alguses need mul tekkisidki, aga ma polnud siis piisavalt agressiivne ja kindel. Mul polnud piisavalt vaimujõudu, et tugev püsida ja edasi võidelda. Ta on minust oluliselt kogenum ja mängis tähtsaid punkte paremini. Sellepärast ta võitu vääriski,” võttis 25-aastane Haddad Maia matši tabavalt kokku.

Stardiplatvorm oli mõlemal mängijal sama. Üle võrgu nähti teineteist esimest korda turniiri eel Roland Garrose väljakutel peetud treeningul, mis toimus loosimisjärgsel hommikul, kuid oli kokku lepitud kolm päeva varem. Kanepi raalis vastase nõrkused välja ja vajutas matšis õigetele nuppudele.

„Asjad, milleks enne mängu valmistusime, tegi Kaia ilusti ära. Vastane tegi küll supermängu, aga otsustavatel hetkedel hakkasid tal raskusi valmistavad asjad välja lööma. Kaia suutis enda mängu koos hoida ega eksinud. Vastane tegi kaks-kolm viga ja oligi kõik,” lausus treener Indrek Tustit.

„Temaga tehtud trennist oli kasu. Teadsin, mida oodata,” tunnistas ka Kanepi.

Üks plaani osa nägi ette mängida vastasele sügavale tagakäe alla. Sealt tagasi tulnud pall kukkus Kanepile mugavalt ette ja võimaldas punkti eeskäe äralöögiga lukku lüüa.

„See oli ainuke asi, mis talle tagakäe puhul ei meeldinud. Kunagi ei tea, kas see töötab, sest päevad on erinevad, aga täna see toimis,” rõõmustas Kanepi.

Abi oli ka vastase 20-st lihtveast. Kanepil endal kogunes lihtvigu 13. Äralöökides jäi Kanepi peale 21 : 17, serviässades 4 : 0. Neli tasuta punkti kinkis Haddad Maia topeltvigadest.

„Vastane mängis väga hästi. Mul polnud kordagi mugav väljakul olla. Kõik punktid tuli tema käest kuidagi ära võtta. Midagi kergelt ei tulnud, välja arvatud topeltvead ja hetked teises setis, kus ma mängisin lihtsalt natuke paremini ja tema kehvemini. Üldiselt oli mäng tasavägine,” lisas Kanepi.

Erinevalt pühapäeval Garbiñe Muguruzaga peetud kohtumisest, mis toimus turniiri suuruselt kolmandal peaväljakul, pandi Kanepi seekord mängima ühele väiksematest, 13. väljakule, kus tribüünid on joontele lähemal ja publikuga kokkupuude vahetum.

„Suurel väljakul on oluliselt rohkem ruumi ja sa saad seal rohkem erinevaid asju teha. Siin on kõik nii lähedal ja eks see kindlasti oma jälje mängule jätab. Suure väljaku mängud on alati ilusamad,” sõnas Tustit.

Järgmine vastane Gauff

Kolmandas ringis ootab Kanepit kõva pähkel, 18-aastane tõusev täht Cori Gauff (WTA 23.), kes võitis Eesti teist reketit eelmisel aastal Emilia Romagna liivaturniiri avaringis 6 : 7 (7), 6 : 7 (7).

„Mäletan, et ta lõi ka hästi kõvasti, aga ta paneb löökidesse rohkem vinti peale. Tänane vastane lõi hästi lamedalt. Serv on ka Gauffil hea,” ütles Kanepi.

„Kõik teavad, kuidas Gauff mängib. Palju palle tuleb tagasi, palju lööb topspinni, jookseb palju ja teeb kõvasti tööd,” lisas Tustit.

Gauff, kes eelmisel aastal jõudis French Openi veerandfinaali, on käimasolevat turniiri alustanud kahesetiste võitudega kanadalanna Rebecca Marino (WTA 115.) ja belglanna Alison van Uytvancki vastu.

„Meie eelmine mäng oli väga tasavägine, kuid ma suutsin sealt võidukana väljuda. Sellest tuleb kahtlemata raske matš, mis tahes skoor olema saab,” ennustas Gauff reedese matši olemust.

Kanepi: ma ei tunne end vanana

6. juunil 37-aastaseks saavale Kaia Kanepile kuulub käimasoleval French Openil veterani tiitel. Vanuselt järgmine on naiste üksikmängu tabelis 34-aastane sakslanna Tatjana Maria. Maailma edetabelis tuleb Kanepist vanema mängija leidmiseks vedada näpuga järge 133. reani, kus asub venelanna Vera Zvonarjova.

„Ma ei tunne ennast üldse vanana. See number on küll tennisemängija kohta suur, kui selle peale mõelda, aga enda sees ma arvan, et olen väga noor,” ütles Kanepi, kui teda selle statistikaga tuttavaks tehti.