Järgmises voorus edasipääsenute hääled nullitakse ning viis võitjat otsustab rahvas. Anna oma hääl portaalis Kodukoha Jalkavärav kuni 29. mai südaööni ja aita oma lemmikud väravateni!


JK Puti Tulevik

Pisikeses Puti elamurajoonis, Pärnumaal on just viimaste aastatega märgatavalt suurenenud noorte perede arv ning tänaseks elab seal umbes 70–80 last. Elu igal juhul käib. Kohe-kohe on valmimas mänguväljak ja slackline rada, kus saab üheskoos aktiivselt aega veeta. Hiljuti sai paika ka tulevase jalgpalliväljaku asukoht, kuid puudu on veel väravad, et saabuval suvevaheajal saaks hommikust õhtuni jalgpallimatše korraldada. Niisiis, vaja on väravavõit tingimata koju tuua. Kui leiad, et Puti elamurajooni vutiplats peaksid saama omale väravakomplekti, siis hääleta siin.


JK Karuke

Ida-Virumaal on lasteaed, mis kannab nime Karuke. Olemas on spordiplats, kus toimuvad aastaringselt spordipeod ja võistlused, lausa olümpiamängud ning loomulikult traditsiooniks saanud spordinädal. Aktiivselt võimeldakse ja liigutakse, sest lastele meeldib õues toimetada. Väikestele vutiässadele meeldib ka jalgpalli mängida, kuid aja hammasrataste vahele jäänud väravad vajavad hädasti renoveerimist või väljavahetamist. Võidu korral on Karukese lasteaed valmis korraldama Kohtla-Järve lasteaedade võistkondade vahelisi jalgpallivõistluseid. Otsustab selle rahvahääletus ning oma valiku saad teha siin.


Mustjala Mönusad

Saaremaal, Mustjalas, peetakse spordist ja jalgpallist väga lugu – niipea, kui ilmad lubavad, on kooli staadion ja jalgpalliväljak vutihuvilisi täis. Kohalikus koolis käib 42 õpilast ja vähemalt pooled neist mängivad mönuga jalgpalli. Kooli kehalise kasvatuse õpetaja on endine jalgpallur ja praegune jalgpallitreener ning tundides mängitakse samuti jalkat – kõik eeldused suurepäraseks mänguks on täidetud. Igal aastal korraldatakse küladevahelisi jalgpallivõistluseid. Hetkel kasutuses olevad väravad on suured ja rasked ning võrgud on katki – saab küll mängida, kuid liigutada on neid päris keeruline. See on põhjus, miks oma taotlus esitati, edasipääsust rõõmu tunti ja nüüd ragvast hääletama kutsutakse siin.


FC Mähma Tulevikutegijad

Viljandimaal asub üks küla, mis kannab nime Mähma. Seal on olemas muruplats, kus juba ootavad ees korvpallirõngas ja discgolfi korv. Kohalike hinnangul on plats aga piisavalt suur ja sile ning hästi hooldatud, et mahutada ära ka jalgpalliväravad. Külaelu käimatõmbamiseks on selline kooskäimise koht väga-väga oluline. Selles väikses külas on kasvanud üles palju võistlussportlasi. Jalgpall on kontimööda kõigile – eriti lastele, keda seal kandis aina juurde tuleb. Tähtsatele jalgpallimängudele on üheskoos kaasa elatud ka välikinos, kus vaadatakse mänge kogu kõlaga suurelt ekraanilt! Kui Mähma peaks saama omale väravad, siis anna oma hääl siin.


JK Päri

Päri on küla Viljandi maakonnas, seal elab umbes 400 inimest. Olemas on Päri Spordihoone, kus sügisel ja talvel mängitakse igapäevaselt jalgpalli, kuid suvehooajal eelistaks iga noor ja vana mängida jalgpalli pigem välitingimustes. Aastaid tagasi ehitasid külapoisid lepa võsast õiges suuruses väravad, kuid pole miski igavene ning väravatest pole enam midagi järgi. Mängumehi oli tol ajal palju ja rõõmuks kogu külale. Kohalik jalgpallielu ja -melu käimatõmbamiseks tuleb leida välitingimustes vutimängu harrastamiseks uued võimalused. Päri külas tuleb jalgpall uuesti au sisse tuua ning seda saab teha, kui hääletad siin.


JK Toomaküla

Tartumaal, Soinaste külas on ringi toimetamas palju erinevas vanuses lapsi. Seitsme aasta eest, kui Tuule ja Tooma tänavale ehitati majad, kogunes piirkonda rahvast rohkem ning nõnda pandi alus kevadistele külatalgutele. Jalkaplats on jäänud kohalikele veel unistuseks. Kohalikud poisid on käinud vutti tagumas improviseeritud väravate ja juhuslike mõõtmetega alal. Tänaseks on küla kasvanud suureks ning vutihuvilisi, nii väikseid kui suuri, juba väga palju. Üheskoos soovitakse oma külaplats arendada selliseks, et poleks vaja minna kaugele linna mänguväljakut otsima. Kokkuhoidev kogukond lubab väravate ja platsi heaolu eest hoolt kanda. Kui leiad, et Soinaste rahva unistus on kliki kaugusel, siis vaata edasi siin.


JK Kobela

Kobela alevikus, Võrumaal, sai aasta tagasi kaasava eelarve toel ehitatud mänguväljak, kuhu ka kohalikud panustasid palju aega ja raha. Lastele see väga meeldib ning mängurõõmu jätkub kauemakski. Täna on tekkinud nii laste kui ka lastevanemate seas huvi korvpalli ja jalgpalli mängimise vastu – erinevaid võimalusi on juba uuritud ja puuritud. Kokkuvõttes oleks väga äge luua üks kompleks, kus terve valla lapsed saaks turvaliselt erinevaid mänge mängida. Kui väravad peaksid jõudma jaanipäevaks Kobela kanti, siis anna sellest märku siin.


Jaamakad JK

Pärnumaal, Jaamakülas, asub üks plats, kus saab palju palli mängida. Hetkel on see veidi künklik ja auklik, kuid kohalikel on kindel plaan see lähitulevikus ära tasandada. Piirkonnas on palju jalkahuvilisi lapsi, kes igal vabal hetkel on platsi hõivanud, et erinevaid pallimänge mängida – mine sa tea, võib-olla on sealsest meeskonnast kasvamas välja mõni tulevane Eesti jalkatäht. Uusi väravaid on oodatud väga kaua ja ehk saan see toeks, kui hääletad siin.


JK Aaspere Tegijad

Lääne-Virumaal, Aasperes, otsivad külalapsed iga kevad – kohe kui suurem lumi sulanud – välja oma jalgpalli ja läheb mänguks. Hetkel kasutatakse väravapiiretena rivis kasvavad puid. Uued väravad tooksid mängu veel rohkem rõõmu ja seda „päris mängu“ tunnet ja tunnetust. Ruumi väravate paigutamiseks on seal kandis piisavalt. Värskes õhus mängimist ja vabatahtlikku õues viibimist tuleb kohalike sõnul pidada tähtsaks ja aktiivselt propageerida. Uhiuued väravad motiveeriks neid kindlasti veel rohkem jalgpalli mängima ja siin saad juba otsustada sina.


Lõpe JK

Pärnumaal asuv Lõpe küla on ümbritsetud paljudest väikestest külakestest. Olemas on lasteaed, põhikool, kultuurimaja, noortekas ning lihtne mänguväljak. Noortel on suurepärased sportimisvõimalused sisetingimustes, kuid väljas jääb jalgpalli mängimise võimalustest vajaka. Olemas on ideaalse murukattega ja hooldatud plats, kus lapsed täna hooga vutti mängivad. Mitmed noored käivad ka jalgpallitrennis – uuel tulevasel väravatega jalkaplatsil saaks suurepäraselt kodukohas treenida, et võistlustel võidud koju tuua. Vajatakse jalgpalliväravaid, et jalgpallimäng oleks nagu päris ning otsuse saad teha siin.

„Kodukoha jalkavärav” on OlyBeti hea tahte algatus, kus antakse ära 5 tasuta jalkaväravate komplekti (ühes komplektis kaks väravat) ning kingitakse igale võidutiimile lisaks uhiuue 2022 aasta Jalgpalli MMi ametlik pall „AL RIHLA COMP”.

“Noored ja andekad mängijad ei teki ilma harjutusvõimaluseta,” tõdeb Konstantin Vassiljev, Eesti jalgpallikoondise suurima väravaskooriga mängija ning OlyBeti hea tahte algatuse žürii liige ning kutsub rahvast üles hääletama Kodukoha Jalkavärav portaalis.

Jaga
Kommentaarid