Eestlanna jäi avasetis 0:3 kaotusseisu, kuid suutis murdega vastata ja viigistas 3:3-le. Rohkem murdeid ei nähtud ning avasett läks kiiresse lõppmängu. Seal juhtis Kontaveit veel 4:3, kuid kaotas siis kolm punkti järjest. Lõpuks kuulus kiire lõppmäng austraallannale 7:5.

Teises setis tegi esimese murde taas Tomljanovic, ent kaheksandas geimis suutis eestlanna taas mänguseisu viigistada. Seisul 5:5 kaotas eestlanna paraku taas oma pallingu ning järgmise servigeimiga pani Tomljanovic mängule võiduka punkti.

Kontaveit lõi seitse ässa ja tegi ühe topeltvea ning suutis kaheksast murdepallist realiseerida kaks. Australlanna sai kirja kaks ässa, kuus topeltviga, kuid murdepalle kasutas ta paremini, realiseerides viiest kolm. Kontaveit tegi 30 äralööki, kuid patustas ka 39 lihtveaga. Vastase samad näitajad olid vastavalt 18 ja 23. Kohtumine kestis tund ja 53 minutit.

Magusa võidu saanud maailma 42. reket läheb järgmises ringis kokku venelanna Varvara Gratševaga (WTA 71.), kes sai 4:6, 6:4, 7:5 jagu austraallannast Astra Sharmast (WTA 109.).

Kontaveit oli Tomljanovici varem kaks korda võitnud. Mõlemad mängud toimusid 2019. aastal ja venisid kolmesetiliseks. US Openi teises ringis olid Aneti võidunumbrid 4:6, 7:5, 6:2, Miami Openi kolmandas ringis 7:6 (3), 2:6, 7:6 (4).